Anna`s Poesie-asiel

 

Een poëziealbum hebben is erg leuk en bladerend door je album komen er weer herinneringen boven van vroeger, van je schooltijd, over je meesters en juffen, je vriendinnen en vrienden uit die tijd.
Wanneer je ouder wordt kan zo’n album van grote waarde zijn, zeker wanneer je vaak terug denkt aan het verleden.
Soms komt het voor dat je het album uitleende aan iemand en het helaas niet meer terug kreeg….
Vandaar ik op het idee kwam om een poesieasiel op te richten.
Misschien dat we samen je album op kunnen sporen, zou het niet te gek zijn om je album weer na jaren terug te vinden??

Stuur dan een een mail naar binnekieke@ziggo.nl met je verhaal, en welk album je precies zoekt, namen en jaartal, (en als je kunt beschrijf dan je album), dan plaats ik de oproep voor je.

Een erg komisch filmpje van Plien, Bianca en Postbode Siemen,(Zaai) zo weet je meteen dat je een poëziealbum netjes en respectvol moet behandelen, en de gouden tip is, wanneer je in een poesiealbum mag schrijven breng het dan zo snel mogelijk weer terug naar de eigenaar(ster).


**Ook verzamel ik  graag oude Nederlandse poëziealbums, van 1800-1940!
Wie dit leest, en denkt ik heb er eentje over, aarzel dan niet om mij een email te sturen.. graag zelfs, en over de prijs kunnen we het denk ik dan wel eens worden! En… je album word dan bij mij gekoesterd en in ere bewaard!!!

 

Een poëziealbum gevonden vol met lieve spreuken
door ouderdom bijna ontbonden en mijn handen jeuken,
Dit voorwerp terug te geven, maar ik weet niet waar ik wezen moet,
want in de beschrijving is alleen maar te lezen dat het gaat om een kleine meid,
met een hele lieve snoet…..
D
at nooit eens ondeugend doet, de rijmpjes die er in staan moeten verwijzen naar de eigenaar.
I
k herken hier niemand in…. als jij het weet, vertel het me maar!!

 

 

 


121. Oproepje van: Lilian de Groot

Ik ben mijn poeziealbum kwijt: het is rood (’nepleer’ en je kan de kaft iets indrukken want deze veerde wat) met een stoffen diertje erop. Een lammetje? > Een soort stoppen applicatie waar ook kinderkleding mee werd versierd. Mijn naam is Lilian, dus daar zijn de versjes aan gericht. Data, jaren ‘60 en/of ‘70. Er staan net als bij iedereen versjes van dierbaren in. Ik ben ‘m al jaren kwijt. Degene die ‘m volgens mij als laatste heeft gehad (ik zat toen in de brugklas, jaren ‘70, Deventer) zei destijds dat dit niet zo was. Ik denk dat ze het vergeten is en bij haar scheiding (verhuizing) is kwijtgeraakt. Misschien zit het album bij iemand in een verzameling of staat ‘ie ergens in een kast. Ik zou het album erg graag terug willen hebben. Als je er een ander (oud) album voor in de plaats wilt hebben, dan zal ik daarvoor zorgen.
*****************************************************************************

120. Oproepje van: Bep Beppie Waldekker.

Mijn oma Bep/Beppie Waldekker is tijdens de oorlog haar poeziealbum kwijt geraakt. Mijn oma is in de oorlog onder gebracht bij boeren in Eck en Wiel. Ze komt zelf uit Rotterdam en kwam volgens mij daar om aan te sterken. Het poeziealbum zou van rood leer zijn. Mijn oma is geboren op 30-12-1935. Hopelijk dat u tips heeft of iets heeft om haar poeziealbum terug te vinden.

*****************************************************************

119. Oproepje van: Tineke Kling de Groot.

Hallo, ik ben al heel lang mijn poëzie album kwijt. Ik dacht dat het een rood geruite was. Het bijzondere was dat mijn vader en opa als eerste erin hebben geschreven ik dacht met een zelfgemaakt gedicht en mijn vader heeft er ipv poëzie plaatjes een tekening bij gemaakt. Er in staat mijn naam en adres ( denk ik). Tineke de Groot. Adema van Scheltema plantsoen 39 Zaandam. Geboren 23 september 1959. Ik denk dat ik het al ruim 50 jaar kwijt ben, aan iemand gegeven om in te schrijven en nooit meer terug gekregen helaas. Het zou geweldig zijn als het weer in mijn bezit zou kunnen komen. Vriendelijke groet Tineke Kling -de Groot

************************************************************************

118. Oproepje van Heidi van Loon voor haar moeder: Wiesje van Dam ( Loes, Louise)

Mijn moeder is 84 jaar en heeft vaak gezegd hoe jammer zij het vindt dat zij haar poësiealbum ooit is kwijtgeraakt. Nu zag ik uw site en dacht: het is te proberen….: Mijn moeder is geboren in 1933 in Gouda. Ze zal het album gehad hebben eind jaren ‘30 of begin jaren ‘40. Zij heette toen Wiesje van Dam, later Loes en Louise. Het album zou lichtblauw of blauw geweest zijn, met sterretjes erop, voor zover bekend. Hartelijk dank en vriendelijke groet, Heidi van Loon.

***************************************************************************

117. Oproepje van: Mevr. de Bruijn voor haar dochter: Charlotte Heek

Mijn dochter charlotte heek is haar poeziealbum kwijt, ze heeft het uitgeleend aan de meiden van de majorette, van muziekvereniging E.M.M, in de jaren1990 _1995, 1 van hun heeft het niet terug gegeven, ik weet niet meer welke kleur, maar staat een versje in van haar fluitjuf, van de bamboefluit, daarbij geplakt een klein fluitje, ook een versje van haar duitse tante gertrud en oom gunther, ze vind het zo erg dat ze hem kwijt is, misschien word hij gevonden, afz. Mevr. De Bruijn, moeder van Charlotte Heek

**************************************************************************

116. Oproepje van : Diny

Ik ben op zoek naar een poezie album vanaf ongeveer 1955 van Diny uit de wijk kattenburg in Amsterdam. Het is zo’n beetje haar enige herinnering aan vriendschap in haar jeugd, dus het zou geweldig zijn als we dat boven water / kunnen krijgen. vriendelijke groeten,
Christien de Kam.

**********************************************************************

115. Oproepje van: Annefleur de Ridder/ Both

Ik ben al heel wat jaren mijn poezie album kwijt. Nu ik zelf kinderen heb en we laatst voor mijn nichtje een poezie album hebben gekocht, kwam het verdriet van het verlies van de mijne weer helemaal naar boven. Ik dacht; ik waag een poging om mijn poezie album op te sporen. Ik kom uit Alphen aan den Rijn. Daar ben ik geboren en getogen en woon ik nog steeds. Ik kom uit 1981 en ik heet Annefleur Both. Mijn moeder en ik denken dat ik mijn poezie album rond 1986-1987 heb gekregen. Daar is tot begin jaren 90 in geschreven door o.a. mijn ouders (Cees en Caroline), zus (Juliëtte), oma’s (Kingma en Both), opa (Both) ooms en tantes en een hoop vriendinnetjes. Ik had een roze poezie album van De Popples (een tekenfilmserie uit de jaren 80. Zie plaatje hieronder). Er zat een opvallend touwtje aan als van de bekende Popples staart (met een bolletje). Wanneer ik hem precies kwijt ben geraakt weet ik niet meer, maar het vermoeden gaat dat iemand hem nooit heeft teruggegeven. Wie weet heb ik geluk, en weet mijn poezie album zich weer terug te vinden bij mij! Groetjes Fleur de Ridder-Both.
**********************************************************************************

114. Oproepje van Gea Krol/ van der Vegt.

Helaas ben ik ook mijn poeziealbum al heel lang kwijt.
Ik ben hem ergens tussen 1965- 1975 kwijt geraakt. 
volgens mij heb ik hem uitgeleend aan een vriendinnetje van school, maar helaas nooit weer gevonden. Het was een rood glimmend poeziealbum met een poesje op de voorkant als ik het mij goed herinner.
Ik vind het zo jammer dat ik deze niet meer heb, want mijn overleden vader  Piet krol heeft er in geschreven . Rozen verwelken bloemen vergaan maar onze vriendschap blijft altijd bestaan.)
Ook mijn overleden Moeder Riek Krol, mijn oma en opa , mijn overleden broer en overleden schoonzus hebben er ingeschreven.
ook mijn juffen en meesters hebben er in geschreven. ze heten meester Mulder, meester veldhuis  en juffrouw, ockels en juffrouw Veenstra. Ik zou het album heeeeel erg graag terug krijgen. met vr Groet, Gea van der vegt  mijn meisjesnaam is Gea Krol. geb datum 31-01-1960 Almelo
*************************************************************************

113. Oproepje van Petra Huisman Keijzer

Ik zoek al jaren naar mijn Poëzie album. Door verhuizing en leeghalen van mijn ouderlijk huis is het zoek geraakt.We woonden in Woudenberg en ook een tijdje in Amersfoort, dus in een van die plaatsen is het zoekgeraakt .. Mijn naam staat er in als versje dat die tijd vaak gebruikt werd. ‘dit album is van mij, Zolang ik hoop te leven Petronella Johanna Agatha is de naam, Mij bij de doop gegeven. Keijzer is mij van Mijn vaders stam, Woudeberg is de plaats waar ik ter wereld kwam. ’Roepnaam is Petra. Geboortedatum 24 april 1962. Er staan versjes in van mijn grootouders, ouders, schooljuffen en vriendinnetjes , maar ook andere familie. In mijn herinnering is het een album met een poesje op de voorkant, gladde kaft. Kleur is volgens mij blauw/groenig, maar heel zeker weet ik dat niet meer. Ik hoop dat ik hier mijn album terug kan vinden..Vr. groet,Petra Huisman.
***********************************************************************

 

112. Oproepje van: Jacqueline Groeneweg

Lieve allemaal,Ik zoek mijn groene, vierkante poëzie album. Op een van de bladzijdes moet met prachtige letters; JACQUELINE staan. Door mijn vader geschreven.Voorin moet een gedichtje staan, met de benoeming naar Mike van steen.Van wie ik het album toentertijd heb gekregen. Met namen zoals;Michelle en Sandra. Maar ook mijn opa en oma.Wie ook wie kan mij,na bijna 30 jaar verblijden? Jacqueline (Groenewegen).

***************************************************************************

111. Oproepje van: Wendy de Vries

Ik kwam op internet deze site tegen, ik ben al sinds mijn 9e/10e mijn poesiealbum kwijt.. Hieronder een beschrijving:Mijn poezie-album heeft een donkergroene, wat grove stoffen kaft met rechts onderin een sticker van een konijntje, ik geloof geel met wit. Mijn naam is Wendy de Vries. Ik ben het album verloren tijdens mijn lagere school-tijd, ik zat op De Schakel in Olst, ik geloof dat ik m in de 3e klas kwijt ben geraakt. Dat zal rond 1979/1980 zijn geweest. Mijn ouders, grootouders, familie en ook een aantal vriendinnen hadden er al in geschreven. Mijn favoriet was een gedichtje over een nijlpaard aan het strand die zn billetjes schudde aan het zand (jawel). Ik hoop dat iemand m heeft liggen en dat ik m weer terug krijg…. Alvast bedankt!Met vriendelijke groet, Wendy de Vries.
*****************************************************************************

110. Oproepje van: K. Abbenes

Helaas ben ik mijn poëzie album kwijtgeraakt. De laatste die er in geschreven heeft was een lerares van de lagere school in Hilversum ( HSV)
Ik schat dat ik het rond 1978 ben kwijtgeraakt. Helaas kan ik me niet meer herinneren hoe het album eruit zag.
Ik hoop dat iemand het nog in een oude doos of elders heeft liggen.
K. Abbenes.
*****************************************************************

109. Oproepje van: Ilonka Wanders.

Hallo, ik ga het via deze weg ook proberen. Mijn naam is Ilonka Wanders geboren 17 april 1963 te Utrecht. Ik had een rood poëziealbum met een poesje rechtsonder.
Althans, zo heb ik het in gedachten. Mijn vader had erin geschreven als eerste.
Ook echt op de allereerste bladzij, dat eigenlijk geen bladzij was. Hij schreef:  Als eerste in jouw album, vang ik dit rijmpje aan. Dat je leven……
Een leven zonder zorgen, een leven zonder smart. Dat wens ik mijn kind jouw vader met een liefdevol hart. Ik ben het album rond 1980 kwijtgeraakt.
Heb er al eens naar lopen zoeken en mensen aangesproken die het zouden kunnen hebben, maar tot op heden zonder resultaat.
Wie niet waagt, die niet wint. Zodoende probeer ik het ook op deze manier!
Lieve groet, Ilonka Wanders.
***********************************************************

108. Oproepje van: Willy Verwijs, voor haar dochters Jasmijn en Paulien Verwijs.

Gezocht voor mijn dochters Jasmijn Verwijs en Paulien Verwijs
Hun poëziealbums , Peter Rabbit op de omslag.
Sinds 1997 beschreven door nu overleden opa,s en oma.
Na de verhuizing in 2000 zijn ze vermist.
Wie heeft ze?
Vriendelijke groet van Willy Verwijs-Koning

 

*****************************************************************

107. Oproepje van: Patricia Mastenbroek meisjesnaam Moolenaar.

Ik ben Patricia Mastenbroek, mijn meisjesnaam is Moolenaar. Ik woonde op de Weidedreef. En mijn school was “de kinderweide” op de velddreef in Zoetermeer.
Ik ben mijn poëziealbum al jaren geleden kwijt geraakt. Ik vermoed toen ik op de basisschool zat. Dat zal rond 1983 /1988 zijn geweest. Ik was tien Ik had een blauwe poëziealbum van de troetelbeertjes. Ik denk dat het bij een klasgenootje is blijven liggen en vergeten is. Hopelijk komt het alsnog op deze manier weer terug naar mij. De mensen die erin staan zijn inmiddels bijna allemaal overleden. Opa Moolenaar, Oma Moolenaar. Oma de Hilster en Opa de Hilster. Chistian de Hilster. Hans de Hilster. Margot Houben. Overgrootoma meijer. Jim Moolenaar.
Alvast bedankt.
*******************************************************************

106. Oproepje van: Jacqueline Moerman meisjesnaam Fähmel.

Mijn naam is Jacqueline Moerman meisjesnaam Fähmel. Ik heb mijn poeziealbum in 1975 uitgeleend en helaas niet meer terug ontvangen.
Mijn moeder Jo Fähmel heeft in 1975 in het Sint Franciscus Gasthuis gelegen. Naast mijn moeder lag een aardige mevrouw waar mijn moeder leuk contact mee had. Ik heb gevraagd of zij in mijn poesiealbum wilde schrijven. Dat wilde zij. Het album heb ik niet meer terug gezien. De naam van die mevrouw weet ik niet meer. Het album is rood aan de buitenkant. Op de voorkant is van stof een wit poesje of konijntje gelijmd. Het zou geweldig zijn als die mevrouw dit bericht zou lezen! Hartelijk dank voor het plaatsen van dit bericht.

**************************************************************************

105. Oproepje van: Monique van Willigen

Ook ik ben helaas mijn poëzie album kwijtgeraakt… Lang geleden…. Ik weet dat hij roze was en iets wat langwerpig, volgens mij een ballerina erop…,en o zo blij, dat mijn opa’s en oma’s erin hebben geschreven en natuurlijk al die leuke versjes en rijmpjes van je vriendjes en vriendinnetjes…e.. En toen was ie weg😔…
Ik heb hem in mijn, toentertijd, gloednieuwe rugtas laten liggen in de tram in Amsterdam!
Tranen om mijn tas, maar vooral ook om mijn album….
Ik heb lang geleden al een oproep geplaatst, maar helaas zonder resultaat…
Houdt hoop, je weet maar nooit…. 😊
**************************************************************************

104. Oproepje van: Annette van Welzenis

Ook ik ben (sinds 1978) mijn poëzie album kwijt. Het is een roze boekje met een blauw vilten poesje (of hertje) er op geplakt. Eerste versje is mijn eigen versje met naam Annette van Welzenis en geboorteplaats Wezep. Als het goed is, is het helemaal volgeschreven. Degene aan wie ik het heb gegeven zou de laatste pagina beschrijven, maar is het kwijtgeraakt. Dit was in de plaats Beek bij Nijmegen. Ik zou het zo leuk vinden om het weer terug te krijgen! Groet, Annette.
*****************************************************************************

103. Opgelost en terecht!

****************************************************************************

102. Oproepje van: Gina Postma

Ook ik ben mijn poëzie album kwijt met versjes van vele dierbaren die inmiddels overleden zijn waaronder mijn lieve ouders .
Dus waag een gokje op deze mooie site .
Mijn naam is Gina Postma doopnaam Regina Georgina geb op 16-04-1965
Iedereen alvast bedankt groetjes Gina.
*****************************************************************************

 

101. Oproepje van: Miranda Pronk

Mijn naam is Miranda Pronk, geboren op 30 september 1962 in Den Haag. Al een tijdje ben ik op zoek naar 2 poesiealbum.. Ik had een lichtgrijze in hartvorm en een rosé, ik geloof een beetje donker rose, normaal model. ik zie ze nog zo voor me. Ik struin alle kringloopwinkels en rommelmarkten af, ik wil ze dolgraag terug vinden. misschien kunt U mij helpen? Alvast hartelijk dank, Miranda Pronk.
***************************************************************************

100. Oproepje van : Elles Janssens

Hoi,
Ik weet niet of je nog oproepjes plaatst maar ik moest ineens denken aan mijn poëziealbum. Ik denk dat ik ‘m al 35 jaar kwijt ben. Oranje met een Holly Hobby plaatje voorop. Ik zie mijn album nog zo voor me. Alle inmiddels overleden dierbaren hebben erin geschreven… Het album van Elles Janssens, Breda.
Hartelijke groet Elles.
*****************************************************************************

 

99. Oproepje van: Annelies Tolsma-ter Beek

Jaren geleden ben ik mijn poëziealbum kwijt geraakt. Ik zou het geweldig vinden als deze weer boven water komt. Er is door dierbaren in geschreven die niet meer in leven zijn, zoals mijn beppe (Fries voor oma). U begrijpt dat dit erg belangrijk voor mij is. Van wat ik mij kan herinneren is de voorkant licht roze, met een afbeelding van Mickey Mouse. Helaas is er geen foto van. Tijdens mijn basisschoolperiode is hierin geschreven. Dit moet eind jaren ’80 tot halverwege de jaren ’90 zijn geweest. Ik zat op de Eben Haëzer in Ureterp, Friesland. Ik denk dat het album nog bij iemand thuis ligt. Heel graag wil ik het terug hebben. Ik verwijt niemand iets. Anoniem terugbrengen mag ook. Met vriendelijke groet, Annelies Tolsma-ter Beek.
*******************************************************************************

 

98. Oproepje van: Gea Hoogendoorn, naar album moeder Geertruide Walraven en oma Catharina Cornelia Verhage.

In de jaren zeventig heb ik verschillende kamers bewoond in verschillende steden. Na de zoveelste keer verhuizen heb ik gewoon alles laten staan! Niet wetende dat ik er later spijt van zou gaan krijgen…Ook de poëzie-albums van mijn moeder en oma heb ik toen achtergelaten! Mijn moeder heette Geertruide Walraven en is geboren in 1918 (Geertruidenberg) en ik denk dat er vanaf 1925 of id in haar album geschreven is. Mijn oma haar meisjesnaam was Catharina Cornelia Verhage en zij is geboren in 1860 (Bergen op Zoom) dus zo rond 1870 moeten er data’s in haar album staan. Het één had volgens mij een grijze kaft en het ander bordeaux rode kleur. Met vriendelijke groet,
Gea Hoogendoorn.
**********************************************************************************

97. Oproepje van: Gerda keijzer

Mijn naam is Gerda keijzer, geboren, 26/2/49. Ik ben mijn poëziealbum kwijtgeraakt, denk d.m.v verhuizingen. Het album is oranje, met figuurtjes. Het album start denk ik in circa 1957,1958. Erin staan gedichtjes, van ouders, oma,s,tante,s en klasgenootjes, o.a, papa en mama, tante Gerda, Margriet Lingsma, Oma Keijzer, Oma Barendsen. Hopelijk heeft iemand dagboek in bezit.
*******************************************************************************

96.Oproepje van: Tamara Marina Hoogeveen

Ik ben op zoek naar het Poëziealbum van mijn dochter, ze leende dit uit en weet niet meer aan wie en je snapt het al ze heeft hem nooit meer terug gekregen. Het is een oranje album met aan de voorkant een inschuifhoesje waar je een ansichtkaart in kon doen, in haar geval een kaart van een poes. haar naam: Tamara Marina Hoogeveen (1981) destijds wonende te Harlingen.Ik zou haar graag haar poëziealbum terug willen geven en hoop via deze weg daarop een kans te krijgen. Met vriendelijke groet, Vera.

*********************************************************************************

95. Oproepje van: Dineke Driesten

Ik ben op zoek naar het poëziealbum van mijn zus. Waarschijnlijk kwijtgeraakt bij een verhuizing in 1974 van Harlingen naar Hoevelaken. Haar naam is Dineke Driesten en in die periode woonden we in Harlingen. Als ik het me goed herinner was het album geel met een gouden opdruk. Alvast bedankt voor de moeite. M.vgr, Jolanda Driesten.
**********************************************************************************

 94. Oproepje van : Marlijn Gooren

Ook ik ben een album kwijtgeraakt, ergens eind jaren ’70, of begin jaren ’80 (ik ben van 1970), en ik kan mij echt niet meer herinneren of het nou uitgegeven was om er in te laten schrijven, of dat er iets anders mee was. Het is kwijt, en wat zou ik het graag terug vinden. Mijn album was gebroken wit, vierkant, van geplastificeerd karton en voorop staat een veldboeket. Ik weet het niet zeker meer, maar ik geloof dat er helemaal geen letters bij stonden verder, alleen maar dat dromerig mooie boeket. Ik weet echt niet meer wie er precies in geschreven heeft allemaal. Dat moeten klasgenootjes, vriendinnetjes en buurmeisjes zijn geweest. Maar van twee mensen weet ik heel zeker dat ze er wel in hebben geschreven; mijn vader Paul Gooren, en mijn oma Beppie (Bettina) Gooren-Van der Ven. Ik kan mij zelfs nog een paar regels herinneren van het vers dat mijn vader er in heeft geschreven (niet alles meet helaas), een vers dat hij zelf had bedacht; Aan het begin: ‘Dit is een vers voor later, het glipt door je vingers als water’ en aan het einde: ‘Vergeet bij dit alles nooit lieve kind, dat je vader je zeer bemint.’ Beste Anna, kan jij iets met zo weinig informatie? Ik hoop zo van wel. Heel veel dank voor je prachtige werk!
Met vriendelijke groet, Marlijn Gooren, Diemen

 ************************************************************************************

93. Oproepje van:Engelina Anthonia Schaap (oftewel Elly Schaap)

Al jaren zoek ik mijn poëziealbum. Ik denk dat ik het iemand heb uitgeleend in vakantiekolonie De Ketelaar in Ellecom. Dat was 1963 of 1964. Mijn naam voorin is Engelina Anthonia Schaap geboren in Zaandam op 27121956. Ook Elly Schaap. Volgens mij was het een rode ruit op de voorkant kaft.
Namen, oma Bobeldijk, buurvrouw Hubert, kinderen van de Pinkschool.
Zaandam, Koog aan de Zaan staan er zeker in. Misschien weet iemand waar het is. Ik zou er zo blij mee zijn.
Groet Elly

*******************************************************************************

92. Oproepje van: Angela Bronkhorst

Ik ben mijn poëziealbum een jaar of 15 geleden kwijtgeraakt. Hij is blauw en er staat Angel op en een plaatje van een meisje. Het zou erg fijn zijn om deze weer terug te vinden…Angela Bronkhorst.

****************************************************************************

 91. Oproepje van: Ingrid Drijfhout (Reimerink)

Hoi ik ben al jaren op zoek naar 2 poëziealbums ze staan onder de naam ingrid drijfhout en het ene album was met een rode kaft ik woonde toen de tijd in zaandam op het vissershop en zat ook op de vissershopschool vanaf 1978 tot 1984 ik heb het toen uitgeleend aan ene marsha maar nooit meer teruggekregen ik hoop dat iemand ze heeft gevonden groetjes ingrid reimerink.

*******************************************************************************

90. Oproepje van: Djouke Reitsma

Al lange tijd ben ik mijn twee poesiealbums kwijt. Ik ben Djouke Reitsma geboren 11 maart 1953 in Utrecht. Ik heb op de Agatha Snellenschool op de lagere school mijn twee poesiealbums uitgeleend, ik denk in de laatste klas. Een album met een hardgroen glimmend kaft en een rood hondje erop, helemaal vol geschreven en een zacht blauw album met een bandje met een slot erop. Ik weet dat in één van hen een Mej. Duiverman heeft geschreven o.a. (buiten mijn familie natuurlijk).
Graag wil ik deze albums terug. Ik heb het al via het AD geprobeerd , maar geen geluk gehad.Misschien nu wel. Alvast dank voor het plaatsen van mijn oproepje. Vriendelijke groet, Djouke Reitsma

 **********************************************************************

89. Oproepje van: Fineke Heinkens

Hiermee wil ik nog een poging wagen om mijn poezie-albums terug te vinden.
Ik heb ooit twee poezie-albums gehad. 1 in de vorm van een paddenstoel (vliegenzwam) en een vierkante, licht blauw met kleine bloemetjes (wat ik me nog herinner). Waarschijnlijk ben ik ze tijdens een verhuizing kwijtgeraakt. Mijn naam is Fineke Heinkens geboren te Groningen op 7-5-1957. Mijn lagere schooltijd heb ik doorgebracht in Groningen en Hoogkerk. Ik ben al langere tijd op zoek naar mijn albums maar helaas nog zonder resultaat. Ik zou het heel fijn vinden om ze terug te krijgen want net als alle andere zoekers hangen er veel herinneringen aan. Groetjes, Fineke

******************************************************************************

88. Oproepje van: Rowen Bleijleven

Ik zou graag een oproepje doen voor mijn dochter haar Poëziealbum, ze heeft hem op de lagere school Theo Thijssen in Assen meegegeven aan iemand om in te schrijven, maar heeft hem nooit terug gekregen. We weten niet meer de kleur, maar als ik me niet vergis, heeft mijn man of ik het eerste versje geschreven, en bij het zelf bedacht versje van mijn man voor haar, is een foto geplakt van de winter februari 1987 (allemaal ijzel). ook haar Opa en Oma en een lieve tante hebben erin geschreven, helaas leven zij niet meer. Ze zou dan ook zielsgelukkig zijn als haar poëziealbum weer terug komt.
Haar naam is Rowen Bleijleven geboren 27-2-1987 te Assen

****************************************************************************************

87. Oproepje van: Esther van de Geijn – Klok:

Ik zou ook heel graag mijn poëzie album terugvinden.
ik ben het kwijt sinds de middelbare school (rond 1986) het was volgens mij rood, maar het belangrijkste kenmerk is dat mijn moeder op de eerste bladzijde een gedicht heeft geschreven waarvan alle beginletters van boven naar beneden mijn naam vormen (ESTHER) Ik woonde toen in Leusden en ging in Amersfoort naar school.
is er iemand die dit album heeft gezien? Met vriendelijke groet, Esther van de Geijn – Klok

************************************************************************************

86. Oproep van: Gerda van Geest van Hoewijk, ook namens haar moeder Alida van Zandwijk.

Hallo allemaal
Ik ben al jaren op zoek naar mijn ( Gerda van Geest van Hoewijk geb 13-03-1968 ) en naar het poezie album van mijn moeder : Alida van Zandwijk geb 29-03-1945. Mijn moeder is helaas al overleden in augustus 2014! En ik had graag haar poëziealbum terug willen geven! Op heel het internet gezocht maar dus niet gelukt!
Maar als ik ze nu alsnog kan terug krijgen maakt dat me toch blij in deze moeilijke tijd!
Gr Gerda

****************************************************************************

 

85. Oproepje van: Lydia Jong:

hallo,
ik ben al jaren op zoek naar mijn poëziealbum denk jaren 70/80, ooit uitgeleend aan ene Monique uit Amsterdam en nooit teruggekregen, er stond een prachtig hartje in met een verhaaltje van juffrouw groen, boekje was rood. groetjes Lydia.

************************************************************

84:  2 Oproepjes van Birgit Grooters: voor Moeder Arendina (Dini) de Braal en Oma Clasina Berendina (Sientje) Toepoel:
Ik ben op zoek naar 2 poëziealbums die ik door mijn vele verhuizingen ben kwijtgeraakt. Het gaat om het album van mijn moeder Arendina (Dini) de Braal, geboren 1934 te Amsterdam en het album van mijn oma Clasina Berendina (Sientje) Toepoel, geboren 1906 te Haarlem. Wat zou het mooi zijn als ik via deze weg de albums weer in mijn bezit kan krijgen. Mijn moeder, inmiddels 80 jaar zou zeker blij zijn!
Vriendelijke groet van Birgit.

*************************************************************

83. Oproepje van: Sarie Douw:

Vandaag bracht mijn broer me in contact met uw site.
In de jaren tussen 1960-1970 ben ik mijn bijzondere poesiealbum kwijtgeraakt, zeer waarschijnlijk nadat ik die uitgeleend had.
Bijzonder was die door bepaalde ‘versierde ” versjes.
Het zou me zo gelukkig maken als die nog opgespoord kon worden.
Ik heb er al op alle mogelijke manieren naar gezocht.
Ik ben in 1931 geboren en vanaf m’n tiende jaar zal er in geschreven zijn, door o.a mijn ouders/broers/zussen/ een onderwijzer/een oom e.d. De ondertiteling van 1 versje herinner ik me nog—van je broertje Keesje—–D e aanhef zal geweest zijn” Lieve Saar o.i.d. Het grootste deel werd in Zeeland geschreven en in de omgeving van Rotterdam is ‘tie zoek geraakt.Het zou een wonder zijn als de poëzie gevonden werd, maar–ik houd moed.
In afwachting Vr. Gegroet Sarie Douw.

***********************************************************************************

82. Oproepje van: Sandra de Gier:

Hi beste lezer, ik ben al sinds 1988 mijn poëziealbum kwijt,
het is bruin met een poppetje op de kaft, als ik t me goed herinner is de zijkant iets beschadigd, met een slotje.
Er staat Sandra (de gier) in. En m`n oma’s hebben erin geschreven en juf Henriette van de kleuterschool en nog vele anderen die ik mis. Ik baal nog steeds van het verliezen…..ps ik heb t het laatst gezien in Enschede in de wijk stokhorst. Wie o wie kan me helpen?
Alvast bedankt groetjes.

***************************************************************************

81. Oproepje van: Mieke Kusters:

Ben sinds de jaren 1950 mijn roze poëziealbum kwijt mijn naam mieke kusters uit helmond, ik zat op de bernadetteschool in de azalealaan te helmond.
alvast bedankt.

*****************************************************************

80. Oproepje van: Willy de Bruin- Bakker:

Wat geweldig dat ik deze site gevonden heb. Ik ben al lang op zoek naar mijn poëziealbum. Jammer genoeg kan ik niet meer vertellen hoe hij er uit ziet. Maar mijn meisjesnaam is Willy Bakker. Geboren 14-10-1945.in Breezand. Daar heb ik twee jaar gewoond en ben toen met mijn ouders en de rest van de broers en zussen verhuisd naar Middenmeer, in de Wieringermeerpolder. Ik ben in Breezand geboren vanwege de onderwaterzetting van de polder door de Duitsers, vlak voordat de oorlog afgelopen was. In Middenmeer ging ik naar de christelijke nationale school. Mijn poëziealbum dateert van tussen ± 1951 en 1959. Dat was mijn lagere schooltijd. Ik denk dat mijn eerste versje begint met : Deze album is van mij, zolang ik hoop te leven. Wilhelmina Geertruida ( Willy ) is mijn naam, mij bij de doop gegeven. Bakker is mijn van, van mijn vaderlijke stam. Breezand is de plaats, waar ik ter wereld kwam. Wát zal ik gelukkig zijn als het album weer gevonden wordt.
Willy de Bruin-Bakker

***************************************************************************

79. Oproepje van: Tina Wyczynski-Henneveld.

Toevallig kwam ik bij vandaag tijdens het surfen op internet op uw site terecht. En en ook al denk ik dat het een schot in het duister is wil ik toch deze kans toch niet onbenut laten. De gegevens die u denk ik nodig heeft en die ik mij nog kan herinneren zijn: Verloren rond: 1965 – 1967 ?
Album: Materiaal: plastic/skai
Kleur: Rood
Vorm:   Hartvormig

Het album is van:

Naam: Tiny (of Tineke) Henneveld
Geboren: 11 januari 1955 in Leiden
Adres: Spaarnestraat, Leiden of Burggravenlaan 95, Leiden.

Gedichtjes die erin staan (wat ik mij kan herinneren) zijn o.a. van:
Papa en mama (J. Henneveld en A.H.Th. Henneveld-Haman)

Oma Haman, Tante Alie en Oom Chris (Overdijk-Haman)
Joop en Erna Henneveld, Corry (Hogenboom?)
Als ik mij goed herinner heeft mijn broer achterin het album namens Hertha, zijn hond waar ik erg gek op was, een gedichtje gemaakt waarvan elke zin begon met de eerste letter van mijn naam (Tiny / Tineke Henneveld). Ik dacht ook dat mijn album behoorlijk vol was. Met vriendelijke groet, Tina Wyczynski-Henneveld.
*********************************************************************

 

78. Oproepje van Meta de Heer:

Hierbij wil ik vragen voor mijn nicht die haar poesiealbum kwijt is. Het gaat om het album van Meta de Heer uit Molenaarsgraaf. Ze kreeg haar album toen ze zeven jaar werd. Er staat een grote hondenkop op van een herdershond. Ze heeft er zelf haar gegevens in geschreven, lukte nog niet zo goed heeft haar moeder het verder gedaan.
Ze hoopt van harte dat iemand hem in bezit heb en contact met haar op wil nemen.
Hartelijk dank voor de moeite! Een groet van, Annie Klop Vlot, namens Meta de Heer.

*********************************************************

77. Oproepje van Marietje Vrancken,

hallo allemaal.
ook ik mis al heel lang mijn poesie-album. ben geboren in 1952 te Limmel (bij Maastricht)
en zat daar op de sint lidwinaschool aan het sareptaplein.
Mijn naam die er in staat is Marietje Vrancken
Mijn poesie-album heeft de vorm van een paddenstoel, vliegenzwam.
Ik denk nog altijd te weten aan wie ik hem het laatste had uitgeleend, haar naam
is Madeleine Castro. Ik ben al gaan navragen waar ze vroeger woonde maar de
huidige bewoners wisten niet waren de familie naar toe was verhuisd.
Ik heb de hoop nog niet opgegeven.
Bedankt.

*****************************************************************

76. Oproepje van: Harmke Schoenmaker.

Toevallig kwam ik vandaag op uw site terecht. En aangezien ik al jaren mijn poëziealbum kwijt ben zou ik graag een oproepje plaatsen.
Mijn naam is Harmke Schoenmaker en ik ben in 1968 het album kwijtgeraakt in Enschede. Ik denk dat ik het album heb meegegeven aan meneer Elling het hoofd van de Prinseschool om er een versje in te schrijven omdat ik naar Zwolle zou verhuizen. Helaas is meneer Elling overleden en ik hoop van harte dat mijn poëziealbum nog ergens is. Het is een blauwe. Ik zou dolblij zijn hem weer te ontvangen.
*****************************************************************************

75. Oproepje van: Martina Jooren-hardenbol.

Hallo ik ben al jaren op zoek naar mijn album. Ik ben het kwijt geraakt in Overschie,dat is een wijk in Rotterdam. Ik heb het uitgeleend aan hennie nieuwenhuizen die woonde aan de West-Sidelinge. Intussen zijn ze verhuist. Ik heb van alles geprobeerd, google enz.  Ik weet sinds kort dat ik hem aan haar het laatst gegeven heb. Het was ongeveer in jan. 1978/79. We konden elkaar van speeltuin levenslust. Ze was ouder dan ik en getrouwd met Nieuwenhuizen. Mijn album is van rood namaakleer. Met voorop een doorzichtig bol plastic plaatje waar een bloem in zat. Ik geloof een margriet. Ik heb het album van mijn moeder gekregen toen ik 8 was. Dus ik den in 1963. Voorin staat waarschijnlijk mijn naam Martina Hardenbol. Misschien staat er v Dam omdat mijn moeder zo heette. Erin staat een tekening van een hertje onder een boom. Getekend door meester Somers uit de 4 e klas vd Boomschool. Ook mijn broer Cor heeft een roos getekend met pen. Hierbij staat heel modern toen dit is de eerste stap op weg van de rest van je leven. Mijn moeder en zus Lenny hebben er ook in geschreven. Die zijn allebei overleden. Mijn vriendin Toos of Catoo van meuwen heeft er ook in geschreven. Ik zou zo blij zijn ik ben het nooit vergeten. Met vriendelijke groet Martina Jooren-hardenbol.
********************************************************************************

74. Oproepje van: Josje Hamers.
Ik zou ook zo graag mijn poëziealbum terug vinden. In de jaren ’90 tijdens mijn basisschooltijd (1994-1997) heb ik mijn album niet terug gekregen. Ik woonde toentertijd in Nijmegen en ging naar de Montessorischool Lindenholt. Het is een lichtblauw album, met op de voorkant een meisje met een hoofddoek/kapje op, de bladzijden hebben een gouden randje. Ik heb het van mijn oma gekregen, met haar heb ik een speciale band. Ik weet niet meer wie er allemaal in hebben geschreven, een greep uit mijn vriendenkring; Coline, Christy, Joany, Dieuwertje, Nikki, Lenneke, Regien, oma Augje/Augustine.
Groetjes Josje.

***************************************************************************

73. Oproepje van: Jeanne van Dijk.

Mijn poëzie album heeft de vorm van een hart en is bordeaux rood. Op het eerste blad staat: Sjaantje van Dijk, Stortenbekerstraat 293 (als ik me dat goed herinner) Den Haag. Naast versjes van ouders, grootouders, zussen, vriendinnen is het meest in het oog springende de bijdrage van één van mijn nichten: een schitterende tekening van de Beatles, ingekleurd met Oost-Indische inkt (en weer: als ik me dat goed herinner) Ik word ook een dagje ouder 🙂 In ieder geval bedankt voor de mogelijkheid, met vriendelijke groet, Jeanne van Dijk.

******************************************************************************

72. Oproepje van : Rebecca den Boer-Veldkamp.

Ergens tussen 1983 en 1990…(?)  ben ik mijn lichtblauwe (met witte stippeltjes en tekening van Sarah Kay) poeziealbum kwijt geraakt… Ik zou hem dolgraag terug willen vinden, er hebben mensen in geschreven die er helaas nu al niet meer zijn…Mijn oma Bep Veldkamp, mijn leraar van de basisschool Han Viergever, jeugdvriend van mijn ouders Harry Kerstens. En verder weet ik nog dat de volgende personen erin hebben geschreven: Anne-Marie van Popering, mijn moeder Viviane Veldkamp-Faguay, mijn vader Chris Veldkamp, en mijn Franse oma Mauricette Faguay. Ik zou het toch zo bijzonder vinden als ik hem toch nog terug zou kunnen vinden! Met vriendelijke groet, Rebecca den Boer-Veldkamp.
************************************************************************

71: Oproepje van Els(je) Roest.

Heel toevallig kwam ik op deze site, had ik dat maar eerder ontdekt! Mijn poezie-album ben ik al kwijt, sinds ca. 1964. Ik was toen 10 jaar en ben verhuisd, sindsdien weet ik niet of het nog ergens kan zijn, of met de verhuizing kwijt is geraakt en dus onvindbaar?Destijds woonde ik in de Haarlemmermeer, Zwaanshoek. We zijn maar een paar honderd meter verhuisd. Zou het heel misschien nog bij iemand liggen??? Hoe ouder je wordt, hoe meer je het mist. Mijn vader, moeder en veel andere lieve mensen, die nu niet meer leven, hebben er wel in geschreven. Hoe het album er uit zag, dat weet ik niet mee. Het zal zijn geweest  in de jaren, ca. tussen 1960 – 1964. Mijn naam was toen: Elsje Roest, Els Roest, uit Zwaanshoek. Héél benieuwd, Met vriendelijke groet, Els.

*************************************************************************

70. Oproepje van : Claudia Ligtvoet.

Hallo,
Ook ik ben mijn poëziealbum al jaren kwijt. Mijn naam is Claudia Ligtvoet en ik kom uit Leiden. Ik denk dat ik hem zo’n 20-25 jaar kwijt ben en dat vind ik erg jammer, want mijn oma heeft er o.a. ook in geschreven. Het had een donkergroene kaft en op de voorkant zat een plaatje, ik denk van een getekend meisje, maar dat weet ik niet meer zeker. Heeft iemand hem gevonden? ik zou er heel blij mee zijn!! Groetjes van Claudia

******************************************************************************

69. Oproepje van: Helga Plomp.

Hallo, ik ben op zoek naar mijn poesie-album wat ik begin jaren 70 (denk ik) kwijt geraakt ben.Mijn album was (licht)blauw met katjes op het plaatje in het midden.Ik heb zelf een tekst voorin geschreven, ik neem aan dat dat de bekende tekst was van ‘dit album is mij lief, wie dit steelt die is een dief enz enz.Mijn meisjesnaam is Helga Plomp, geboren 29 september 1963 en ik woonde in de Visserstraat 9 in Hellevoetsluis.Omdat hier ook versjes in staan van mijn ouders en oma’s (opa’s had ik niet meer) en die inmiddels overleden zijn, zou ik dolblij zijn als dit album weer in mijn bezit zou komen.Als iemand mijn poesie-album heeft, zou ik graag daar mee in contact komen.Vriendelijke groeten, Helga.
********************************************************************************

68. Oproepje van Twinnie Moree:

Hallo, ik ben Twinnie deligt-moree en ben m’n poesiealbum al ongeveer 35 jaar kwijt. Het is donkerblauw met een poezenkaart in de kaft. Het heeft voor mij emotionele waarde en zou het zo fijn vinden als ik het nog eens in kon zien. Mijn meisjesnaam is Twinnie Moree en kom uit Hardinxveld-Giessendam,ben geboren in 1962.
Vriendelijke groeten,Twinnie.

***********************************************************************

67. Oproepje van Toos van Munster-van de Vlasakker:

Hallo, Ik zoek mijn poëziealbum. De omslag was rood en mijn meisjesnaam is Toos van de Vlasakker geb.d.d.19-02-1947 te Arnhem. Ik zat in die tijd op de Jozef Sartoschool aan de Beeldhouwerstraat. Ik zou het heel graag terug willen hebben.
Groetjes Toos van Munster-van de Vlasakker.
***************************************************************************

66. Oproepje van: Jacqueline Kroon,

Mijn poëziealbum ben ik jammer genoeg kwijtgeraakt in 1943. Ik ging toen van de lagere school  naar de Ulo en waarschijnlijk had ik het aan iemand gegeven om er in te schrijven. Ik heb overal nagevraagd, maar het nooit meer gevonden. Het was een eenvoudig boekje met op de eerste pagina’s versjes van mijn vader en grootvader. Verder van  bijdragen van familie en vriendinnetjes. Ik ben bang dat het is vernietigd. Zelf had ik er in geschreven: “Dit album hoort aan mij Zolang ik hoop te leven. Jacqueline is mijn naam, door mijn ouders mij gegeven. Kroon is mijn van van vaderlijke stam (Hierin stond een doorhaling). Haarlem is de plaats waar ik ter wereld kwam”. De datum ben ik vergeten, ergens tussen 1940 en 1942. Als u ooit het album tegen zou komen, (wat ik eerlijk gezegd, niet meer verwacht, maar je kunt natuurlijk nooit weten), zou ik het graag nog een keertje inzien.Vriendelijke groet, Jacqueline Thöt-Kroon.
******************************************************************

65. Oproepje van: Marga Boode.

Ik zat op het internaat in Rotterdam op het Afrikaanderplein bij de nonnen in de
jaren 50 en ben daar mijn poëzie album kwijt geraakt. Het was donker rood met op de
rechter hoek onder een zwart ding ik weet niet meer wat het voorstelde. Ik zou dol
gelukkig zijn als ik het terug kreeg. Ik ben destijds wel aan een nieuw album
begonnen maar je allereerste is toch zeer belangrijk. Ik dank jullie al vast voor
de moeite h. Groet van mij, MAGDA BOODE

*********************************************************************

64. 2 Oproepen van : Nienke  Sierksma.

1. Ik ben op zoek naar het poëziealbum van mijn moeder, Willempje Hoogenkamp geboren 1 december 1916, te Kampen. Ik heb het jaren in mijn bezit gehad, maar het is tijdens een verhuizing in studententijd verdwenen, ergens tussen 1983-1985 Ermelo. Mijn moeder is inmiddels overleden, maar het boekje raak ik niet uit mijn gedachten. Wilt u zo vriendelijk zijn mij te contacten als u dit boekje kent?

2. Ik ben op zoek naar mijn eigen poëziealbum, een rood boekje met een poesje op de voorkant. Mijn broer had er een gedichtje in geschreven dat heet Alia Levia Brala, Wessikat menikat Knoem, Wikke wakke worre, wirre warre wief, hibbelespief. Ik heb het boekje uitgeleend ergens tussen 1983-1985 in Ermelo (toen op 19 jarige leeftijd), aan iemand om er een versje in te schrijven. Heb het boekje echter nooit terug gekregen. Ben inmiddels geëmigreerd en woon al jaren in Noorwegen. Het boekje gekregen van mijn moeder (inmiddels overleden) heeft grote waarde voor me. Weet iemand waar het is, kunt u mij dan s.v.p. contacten?

*****************************************************************************

63. Oproepje van: Bettie Veen-Planting

Ben al ruim 15 jaar mijn poëziealbum kwijt ( door een verhuizing)
Dierbare vader en moeder en zus enz. die zijn overleden, dus vind het heel erg.
Alles van de lagere school en meesters en juffen. Weet niet meer wel jaartal ik erin
ben begonnen. Hij is groen met een poes op de voorkant. Naam Bettie Planting. Toen uit Haarlem. Vriendelijke groet, Bettie Veen-Planting.

******************************************************************************

62.Oproepje van: Marja de Brabander-Nijs.

Ik ben al ruim 40 jaar mijn poëziealbum kwijt (geraakt). Waarschijnlijk tijdens een verhuizing. Mijn naam is Marja Nijs en geboren op 24.7.1953 te Delft. Gewoond op de Kloosterkade 95 en daar is het waarschijnlijk kwijt geraakt. Het is een rood glimmend album in de vorm van een hart. Vandaar ik even een oproepje wil doen. Wie weet! Je hebt trouwens een hele leuke website!! Heel erg bedankt alvast, met hartelijke groeten,
Marja de Brabander-Nijs.
***************************************************************************

61. Oproepje van: Erna van Nes-Kramer.

Ik ben rond 1960 mijn Poesiealbum kwijtgeraakt op de Prof, Kohnstamschool op het
Nachtegaalplein in Rotterdam .Op de allerlaatste bladzijde had ik gevraagd aan
het Hoofd van de school Dhr. de Koning , of hij er in wilde schrijven ,en hij
raakte het kwijt….Het was een rood album met wit plastic hondje voorop, wie o
wie kan mij helpen ( zoeken ) !!!!!!!!.
Groetjes Erna Kramer.
*******************************************************************

60. Oproepje van: Willy Voorink.

Mijn  poesiealbum ben ik al op de lagere school kwijtgeraakt. Nooit meer
teruggekregen.. Teneinde raad ben ik met een nieuwe begonnen en deze heb ik nog
steeds. Dat was in de jaren 1959/1960 op de christelijke nationale school te Schalkhaar.

*********************************************************************************

59. Oproepje van: Miranda Zwart.

Ook ik doe een poging om via deze weg mijn poëziealbum weer terug te vinden. Mijn album was geel met een zwart diertje ( dacht een soort poesje) met  een zwart soort pruikje wat er op geplakt zat. . Mijn naam is Miranda Zwart, ik woonde destijds in Hoogkarspel en mijn geb. datum is 23 juni 1971. Net als in de vele anderen die op zoek zijn naar hun poëziealbum heb ik in de loop van de jaren vaak terug gedacht aan het album en gehoopt het terug te vinden. Wie weet lukt het via deze weg ( goed initiatief!!) 

*********************************************************************************

58. Oproepje van: Nellie van Kuil-van Zelst.

Hoi hoi,
Ik ben al heel lang mijn poëzie album kwijt. In mijn gedachte is het een licht geel boekje met rozen .. mijn Naam in het boekje is Nellie van Zelst Hoogeweg 16  Heiloo. Geboorte datum 10 mei 1957. Zou zo blij zijn als ik het terug vind.
Groetjes met liefs Nellie van kuil van Zelst.

*********************************************************************************

57. Oproepjes van: Joke de Lange en Marja de Lange.

Wij zijn Joke de Lange geb.. op 15 maart 1950 en Marja de Lange geb.. 31 maart 1947.Wij woonden in de Jan de Louterstraat 142 in Amsterdam. Wij zijn beide onze poëzie albums al heel lang kwijt, ik schat al 50 jaar. In 1962 is Joke een nieuw album gaan gebruiken en dat heb hier voor mij liggen. Het zal dus ongeveer 1957 moeten geweest zijn wat onze oude albums betreft. Voor zover ik me kan herinneren was het album van Joke met een beige linnen kaft en dat van Marja was een oranje hart, denkt zij. Hierbij wat namen die in beide albums kunnen staan, wederzijds onze namen, Sonja en Carla Belmer,Tante Engelien en Ome Piet Belmer, Tante Trien Mors, Tante Riet Ruis, Tante Annie Parlevliet,Tante Mien.Voor het album van Joke zijn er nog de volgende namen, Ineke Gaarthuis,  Marianne van de Heuvel, Liesbeth van de Zande, Marjon Kooi, Juf Kok, Mw. Driehuis, Zuster Everdina, Zuster Celestine, Juf Veldhuizen, Zuster Norberta, Juf Mali. Ik hoop van ganse harte dat je iets voor ons kan betekenen al is de kans misschien heel klein. Met vriendelijke groet, Joke en Marja de Lange.

*******************************************************************************

56. Oproepje van: Linda de Boer.

Ook ik ben mijn poëzie album al jaren kwijt. Ik vermoed zon 24 jaar geleden op de basisschool. Dat was de Jozef school in Hillegom. Dat is in de jaren 90  geweest
Het is een blauwachtig album met troetelbeertjes erop. Erin staan ook versjes van inmiddels overleden opa en oma’s. Ik zou hem heel graag terug vinden maar heb geen idee waar ik de zoektocht moest starten. Misschien hier ? Mijn oude adres staat als het goed is in de binnenkant. Leembruggenstraat 24, 2181 lk Hillegom. Er staat oa een versje in van
juffrouw Charlotte met op de linkerbladzijde een tekening van een heksje op een
bezemsteel voor een volle maan. Wie weet komt hij ooit nog terug.
Met vriendelijke groeten, Linda de Boer.

**************************************************************************

55. Oproepje van: Beatrix de Vreede. 

Al heel lang ben ik mijn poëziealbum kwijt. Via deze weg wil ik een poging wagen om het weer terug te krijgen.Het gaat om een album bekleed met zwarte stof die geborduurd is met kleine gekleurde bloemetjes. Mijn geboortedatum is 30- 06 1969 dus de eerste versjes zullen van begin jaren 70 zijn. Ik hoop dat het ergens opduikt. Met vriendelijke groet, Bea de Vreede

**********************************************************************

54. Oproepje van: Marjan v.d. Meulen
,                                      ,      Zwitserloot.

Ik ben sinds een verhuizing lang geleden mijn 2 albums kwijtgeraakt. Het betreft een roodhart (niet glanzend, maar dof) en een rechthoekig album in hoogglanzend felgeel. Mijn naam was Marianne Zwitserloot, maar ook Marianne van der Meulen (omdat ik later de naam van mijn 2e vader kreeg). Op de 1e blz. van een v.d. albums is Zwitserloot doorgehaald en staat v.d. Meulen eronder. Ik ben geboren 8-1-1953. De albums zullen van rond 1959 zijn, iets later misschien.De gedichtjes in de albums zijn o.a. van de ouders, broertje Gerard (schots en scheef geschreven: toen de pastoor de zegen gaf, zette de boer zijn hoed niet af, hij zei is deze zegen goed, dan gaat ie ook weldoor mijn hoed), Louise (ik zat in een hoekske en schreef in een boekske), tante Ietje,tante Tonia en oom Sjef, tante Henny (over deugdelijk leven), Henriette, Tiny, en andere klasgenootjes, juffrouw Crutz (des waterdruppels helderte doorturend besefte ik de wereldoceaan en zonnestofjes in hun spelbeglurend heb ik het wezen van de zon verstaan) en een andere van juffrouw Crutz geschreven in potlood met een gedroogd blad. Ik denk dat ik de albums ergens in de buurt van Eindhoven ben kwijtgeraakt, maar het is bijna allemaal geschreven in Hoensbroek.Wat zou het fijn zijn deze albums ooit terug te krijgen!!!
m.vr.gr.Marjan v.d. Meulen

******************************************************************

53. Oproepje van: Hanneke Belgraver.

Mijn naam is Hanneke Belgraver en ik ben ws 2 albums kwijt.
Mijn eerste heb ik rond 1956 gekregen en was rood in hartvorm,met iets van zwart op de kaft, die van plastic was. Versjes van vader en moeder,meesters en juffrouwen.
Later heb ik,dacht ik,nog een rode vierkante gekregen. Ze zijn met de verhuis in
Ede ws verdwenen, met al mijn leesboeken uit die tijd. Ik zou het vreselijk leuk vinden om ze weer terug te krijgen, maar heb niet veel hoop. Maar er gebeuren wondertjes, dus ik blijf hopen, zeker met deze site. Groeten, Hanneke.

***********************************************************************

52. Oproepje van: Hannie Roosterman.

Ik zoek mijn poëziealbum, ik ben hem kwijt geraakt in Hillegom bij de
hr.fr.Lommerse adres wilhelminalaan 2. In1948 was mijn moeder daar huishoudster.
Ik heb in den helder bij een tante gewoond en de meeste versjes zijn daar ook
gemaakt, het is het enigste wat ik van mij jeugd heb . Mijn naam is Hannie roosterman.

*********************************************************************************

51. Oproep van Petra de Rooij:

Ik ben al zeker 20 jaar mijn poesie-album kwijt. Het is beige /vierkant. Mijn naam was toen Petra  de Rooij te Schiedam en later Gouda. Geboren 4 mei 1956. Er staan versjes in van mijn vader en moeder, en opa’s en oma’s de Rooij en Boer. En o.a. een tekening van mijn neef Ruud Verweij, en verder vriendinnen Connie Steehouwer, Jannie Westerveld, Berna(Det) te Frenks. Ik denk dat ik het hier in Gouda heb uitgeleend.
Groeten, Petra
**************************************************************************


50. Oproep van: Manon de Groot:

In de hoop dat mijn poëziealbum ooit nog eens opduikt zou ik graag een oproepje doen.
Het gaat om een geel poëziealbum, volgens mij staat er een rond plaatje op met of een eendje of een katje. Binnenin staat (hopelijk) mijn naam: Manon de Groot, geboortedatum: 25-04-1991 en de stad: Schagen of Rotterdam. Ik vermoed Schagen maar omdat ik in Rotterdam geboren ben, zou dat ook een optie zijn. Zeker weet ik dat mijn vader een gedichtje op een van de eerste bladzijdes heeft geschreven. Ook staat er vermoedelijk iets in van Juf Tjitske. Er kan een school vermeld worden, al weet ik dat niet zeker. In die tijd ging ik naar de Nico Tinbergen school in Schagen.
Ik ben het in mijn voor mijn 10e volgens mij al kwijt geraakt, vandaar dat ik nog maar enkele details kan herinneren. Hopelijk komt het ooit boven water! In ieder geval heel erg bedankt voor dit initiatief.
Vriendelijke groet, Manon de Groot.
***************************************************************************


49. Oproep van Corrie Koelman:

Hierbij een vraag naar mijn poezie album.Mijn naam is Corrie Koelman. Maerten van Heemskerkstraat 66 te Heemskerk. Geboren 25-05- 52. Mijn album was een beetje een ouderwets poëzie album,.. een crème kleurige, ik denk eind jaren 50/60. Mijn zussen Annie, Jopie en Rietje schreven er in. Mijn moeder, en mijn vriendin Gerda. Er zaten allemaal echte poëzieplaatjes erin. Enkele juffr. Misschien nog. Ik weet ook dat ik hem een keer aan een nichtje uitgeleend had, maar die zei ook dat ze hem niet had. Dat was Annie van Oosten. Gr. Corrie Walkeuter- Koelman Tweeboomlaan 127 1624 EC Hoorn.

********************************************************************************

48. Oproep van Rianne van Tienen-Verhage:

Hallo allemaal! Mijn meisjesnaam is Rianne Verhage. Al jaren denk ik aan mijn rode poesiealbum met een getekend/geverfd zijaanzicht van een meisjes kopje met paardenstaart. Ik denk dat er vanaf 1974 in geschreven is. Ik ben het kwijt geraakt in de erg gezellige balletles. Onze balletjuf An Lemmens had er net in geschreven en ik gaf het meteen door aan de stagiaire Astrid Kommers. Zij zei nog tegen me: “het duurt wel lang voor je hem terugkrijgt hoor” maar ik voelde een enorm vertrouwen dat ze er wel voor zou zorgen en gaf het album bewust aan haar mee. waarschijnlijk heeft zij hem meegenomen naar Rotterdam waar ze toen studeerde. Ik ben twee keer bij haar ouders gaan vragen hierin Bergen op Zoom, maar zij konden niets vinden. Met pijn in het hart denk ik aan de mensen en versjes die zij erin schreven. Mijn moeder heeft er als eerste ingeschreven: WEES BEVRIEND MET KLEINE DINGEN….EEN BLOEMETJE DAT BLOEIT,EEN VLINDERTJE DAT STOEIT….EN JE ZULT GELUKKIG ZIJN. Mijn moeder is jong overleden kon erg goed tekenen maar liet dat zelden zien, maar juist naast dat gedichtje heeft ze een tekening gemaakt, in haar eigen stijl van, dacht ik, allerlei paddenstoelen. Zou hij ooit weer gevonden worden? In ieder geval geeft deze oproep weer een beetje hoop. Heel erg bedankt daarvoor!!! Groetjes, Rianne van Tienen.
********************************************************


47. Oproep van Dineke Akkerman:
Hallo mijn naam is Dineke Akkerman en ik ben op zoek naar mijn poëzie
album! Ik heb het gekregen van mijn tante waar ik naar vernoemd ben en die
daar heel trots op was dat ik haar naam draag.Ik ben inmiddels 59 jaar en
nog steeds op zoek. In de periode tussen 1959 en 1965 is er door zusjes,
broertje en ouders ,vriendinnetjes en natuurlijk door mijn tante Dien van
Slooten in geschreven. Ik ben geboren 04-04-1953 en ook mijn ouders hebben er
iets ingeschreven, Lolke en Alie Akkerman. Het is een rood poëzie boekje en
er zit/zat een wit poedeltje (hondje) op.Wat zou dat geweldig zijn als
iemand dit heeft gevonden, helemaal omdat mijn vader niet meer leeft maar moeder
nog wel, en die heeft haar eigen poëzie album ook nog steeds. In ieder geval
vindt ik dit fantastisch dat door het lezen van het artikel in Ardiane athome
mijn de kans geeft om een oproepteken doen. Bedankt Anna voor al je moeite
die je doet om de wereld weer een beetje meer te kleuren.

***************************************************************

46. Oproep van Sonja voor de albums van: (overleden) tante Truus (Geertruida Johanna) de Jager, en  moeder, Clasina (Siena) de Jager

Ik zoek het poesiealbum van mijn (overleden) tante Truus (Geertruida Johanna) de Jager, geb. 02-08-1931?? (geb.jaar weet ik niet zeker, dag en maand wel). In ieder geval niet na 1931 en voor 1924. Zij is overleden sept. 1999. Truus is geboren in Woerden en had een licht verstandelijke beperking en epilepsie. In ong. 1952 is zij in Nieuwveen (Johannesstichting) gaan wonen, later op Hooge Burch in Zwammerdam ( ong. 1970). Het poesiealbum heeft jarenlang bij mijn moeder gelegen, ong. 10 jaar voor haar overlijden heeft Truus het een keer meegenomen naar Zwammerdam. Toen we na haar overlijden haar spullen opruimden, konden we het album niet meer vinden. Ik heb een oproep gedaan in Libelle en AD, helaas zonder resultaat. In het album zal zeker mijn moeder Siena (Clasina) hebben geschreven. Mijn moeder leeft nog en ik zou het ontzettend fijn vinden om haar het album terug te geven. Behalve mijn tante had mijn moeder geen broers of zussen en gezien de leeftijd van mijn moeder (90) heeft ze van haar kant geen familie meer. Mijn moeder, Clasina (Siena) de Jager heeft zelf vroeger ook een poesie-album gehad. Zij is geboren op 12 augustus 1922. Zij is haar album al heel lang kwijt, maar wie weet duikt het toch nog eens ergens op. Ik gun het mijn moeder zo om de versjes van haar vroegere dierbaren terug te lezen en hoop dat u iets voor ons kunt betekenen. Hartelijke groet en bedankt voor de moeite, Sonja.

*************************************************************************

45. Oproepje van Ada Tengnagel-Meijer:

Mijn naam is Ada Tengnagel-Meijer geboren 3 Juni 1947, ik zoek mijn poesiealbum. Ik heb het gekregen toen ik 8 jaar was het is een album met een rood kaft en mijn broer heeft mij van een foto nagetekend toen ik een jaar of twaalf was en die tekening staat in het album. Waarschijnlijk is het bij een vriendinnetje blijven liggen toen ik die leeftijd had, mijn meisjesnaam is Ada Meijer en ik woonde in de Jacobastraat 232  in Den Haag. Het zou heel erg fijn zijn als het gevonden word, ik heb namelijk wel het poesiealbum  van mijn moeder, en dat is al 96 jaar oud.

**********************************************************************


44.
Oproepje van Tineke Kling- de Groot:

Wat een geweldig idee het poesieasiel!!
Ik ben mijn poëziealbum al heel lang kwijt, als ik het mij goed herinner ooit
aan een buurmeisje gegeven om in te schrijven en nooit meer teruggekregen,
zij was stellig van mening dat ze het niet meer had. De afgelopen 10 jaar speur ik kringlopen,en tweedehands boekenwinkels af om te zoeken naar mijn album.

Ik weet niet precies hoe oud ik was toen ik hem kreeg, ik denk een jaar of 6.
Voor in staat (hopelijk) Tineke de Groot Adema van Scheltema plantsoen 39 Zaandam.
Geboortedatum 23 september 1959.
Het heeft waarschijnlijk een rood geruite kaft.
Het speciale is dat als een van de eerste mijn opa een gedicht heeft geschreven, geen standaard versje, maar zelf gemaakt, er waren geen plaatjes bij geplakt maar mijn vader had er een tekening bijgemaakt.
Zo ook het gedicht van mijn vader daar is bij getekend.De rest van het album is gevuld met vriendinnetjes, en ik denk dat de juf er ook ingeschreven heeft. Het zal heel bijzonder zijn om het weer in mijn bezit te krijgen,u begrijpt dat het grote emotionele waarde voor mij heeft. vriendelijke groet
Tineke Kling- de Groot.

*******************************************************************************
 

43. Oproep van Emmy van overdijk:

Ook ik ben mijn poesiealbum kwijtgeraakt. Ik weet dat het een rode was. Gelukkig heb ik mijn eerste album nog wel met de versjes van de opa’s en oma’s en mijn ouders… ( laatste datum 17 maart 1968). Mijn naam is Emmy van Overdijk en ik ben geboren op 24 maart 1959. Ik heb in Best (59’-’68), Lith ( ’68-‘72) en Tilburg gewoond in mijn kinderjaren.( Maar ik vermoed dat het Best of Lith is geweest waar ik het aan een vriendinnetje uitgeleend heb en niet meer terug gekregen heb.) Wat zou het bijzonder zijn om het weer terug te vinden………..Met vriendelijke groeten, Emmy van Overdijk.

****************************************************************************

42. Oproep van Yvonne de Jong:
Beste lezers, Al jarenlang ben ik mijn poesiealbum kwijt. In ‘Ariadne at home’ las ik over het poesieasiel…………..In mijn album staat o.a een versje door mijn opa gemaakt met als eerste letters van de zinnen mijn naam….Mijn opa is kort na het schrijven, al in 1972 overleden. Ook mijn andere grootouders en mijn mijn vader hebben er (natuurlijk) versjes in geschreven; zij zijn geen van allen meer in leven. Mijn vriendin Magda heeft er in geschreven en zij is daarna geëmigreerd naar Nieuw Zeeland. Ik zou kortom mijn album heel graag terug vinden! Het is rood (plastic omslag) en er is een plastic hondje opgeplakt. Het album is van Yvonne de Jong geboren: 17-07-1961. Ik heb hem met mijn 7 de verjaardag gekregen. Ik ben het begin jaren ’90 kwijtgeraakt. Yvonne de Jong.

 ******************************************************************************


41. Oproep van Astrid Rutten-Venema:

Allereerst een compliment voor de leuke site. Maar zoals je misschien begrijpt, ik ben al jaren op zoek naar mijn verloren poesiealbum.Het zal ongeveer 1963/1964 en zijn geweest dat ik het album heb uitgeleend aan een meisje dat bij mij op de Huishoudschool in IJmuiden zat.Zij kwam plotseling niet meer op school en het gerucht ging dat haar ouders gingen scheiden en dat ze naar Zwitserland was verhuisd.Of het waar was weet ik niet maar ik heb nooit mijn Poesiealbum terug gezien tot mijn grote verdriet natuurlijk. Het meisje heette Mary maar haar achternaam weet ik niet meer.In het album stond mijn toenmalig adres t.w. Eikenstraat 26 te IJmuiden. In het album hebben mijn opa’s en oma’s, tantes en ooms geschreven met als achternaam Schaap en Venema.Ook een aantal leerkrachten van de lagere Ossendorpschool in IJmuiden, de school bestaat niet meer. En vriendinnetjes hebben er in geschreven.Ik zou het echt een wonder vinden als het album op deze manier terug gevonden kan worden.De naam die er in moet staan is Astrid Venema, wonende Eikenstraat 26 in IJmuiden. Met vriendelijke groet, Astrid Rutten-Venema.

******************************************************************************

40. Oproep van Britta de Groot:

Mijn naam is Britta de Groot ben 28 jaar en woon in Tiel. Ik heb op de
basisschool “De Hoge Hof” in Kapel Avezaath mijn blauwe, beetje vierkante poezie
album aan een stagiaire juffrouw Hetty(?) gegeven. Ondanks het vele zeuren heb
ik deze helaas nooit meer terug gekregen. Dit zou ik, na al die jaren, toch heel
graag willen. Ik weet niet precies meer in welke klas het is geweest. Ik denk dat het tussen 1993-1996 is geweest. Er staan foto’s in en veel mensen die helaas inmiddels zijn overleden hebben in dit boekje geschreven. Ik hoop dat u mij hiermee zou kunnen helpen!
Met vriendelijke groeten, Britta de Groot.

*********************************************************************************

39. Oproep van Wilma de koning:

Ook ik waag een gokje. Ik ben mijn poesiealbum al jaren kwijt. Mijn moeder gooide niks weg dus ik denk dat het album bij iemand is blijven hangen aan wie ik het uitgeleend had. Mijn naam is Wilma de Koning, geboren 04-09-1955 te Papendrecht. Het album had de vorm van een Spaanse waaier, wit met rood en een Spaanse danseres op de voorkant. Mijn zus had zo’n zelfde album en is het ook kwijt. Haar naam is Ada de Koning, geboren 03-05-1952. Ik hoop dat onze albums via deze oproep weer in ons bezit komen.Vriendelijke groet, Wilma de Koning.

*********************************************************************************

38. Oproep van Ria Joosen-Gouverneur:

Hallo Lieve mensen. Ben al jaren mijn poesiealbum kwijtgeraakt tijdens een gebroken relatie. Het album is een geel of okergeel in de vorm van een hart.Het poesie album is uit mijn schooltijd in Made ( Noord-Brabant.)En ik zat op de lagere school in de jaren 1953 tot 1959/1960.Mijn meisjes naam was toen Ria Gouverneur.Heb altijd nog stilletjes hoop, dat er iemand het zou vinden.Groetjes van Ria.

*************************************************************************************

37. Oproep van Judith Schoofs:

O zo graag wil ik mijn album terug!!! Het is fel groen, langwerpig, smal en er staat een poesje op. Mijn naam is Judith Schoofs. Ik ben het kwijtgeraakt in Oss sinds jaren zeventig/tachtig, denk ik. Tijdens mijn lagere school periode. Weet u waar mijn album is of heeft u het misschien in uw bezit? Dan hoor ik graag van U!!

*****************************************************************************

36. Oproep van Lily Zwart-Lodewijk:

Ik ben al bijna 50 jaar op zoek naar mijn poëziealbum. Het heeft voor mij erg veel emotionele waarde!! De kleur is rood, bijna vierkant. En op de voorkant zit een geel kippetje. Mijn naam was (voor mijn huwelijk) Lily Lodewijk. Mijn toenmalige adres was: Reeënlaan 12 in Apeldoorn. Mijn geboortedatum is: 17-04-1951. Volgens mij had ik op de eerste bladzijde het volgende geschreven: “Wie in mijn album schrijft, moet zorgen dat het netjes blijft”. Ik hoop op reactie!

*******************************************************************************

35. Oproep van Els Galesloot:

Beste mensen, Als een van de vele mensen die hun poëzie-album(s) kwijt zijn wil ik ook héel graag een oproepje plaatsen want ik ben mijn twee zeer dierbare albums kwijtgeraakt tijdens een nare echtscheiding rond 1990. De twee albums behoren toe aan  Elsje Galesloot. In de jaren 50 wonende te Sneek en later in ’s-Hertogenbosch . Éen album was oranje stof , de andere kleur weet ik helaas niet meer. Zou ontzettend blij zijn een, of helemaal fantastisch twee, albums terug te mogen ontvangen, veel dierbare schrijvers zijn al overleden helaas. Alvast heel veel dank !  Met hartelijke groet, Mw. Els Galesloot.

*******************************************************************************

34. Oproep van Adrie v.d. Helm:

Hallo, ook ik ben mijn poesie album kwijt ik denk al ruim 20 jaar het is een oranje album voor zover ik mij kan herinneren, ik had daarvoor een andere die was uit elkaar gevallen en heb later alles opnieuw in een ander album geplakt, er staan ook  versjes en herinnneringen in van mijn collega’s toen, ook van een Turkse man. Mijn naam is Adrie vd helm, mijn geboorte datum 17-04-1958. Ik denk dat het album in de jaren 64/65  is gestart dat weet ik niet zeker kan ook later zijn.. er is zeker nog in 1987 ingeschreven wie kan mij helpen?  v.g. Adrie.

*****************************************************************************

33. Oproep van Leotine Musters-van der Velden:
 Ook ik ben al jaren mijn groene hartvormige Poëziealbum kwijt. Ik heb hem uitgeleend aan een klasgenootje (Ina?), begin jaren ’70 op de Michaëlschool in Breda. Er staan versjes in van mijn oma, vader, moeder, broers en zussen en natuurlijk juffen en meneren van de lagere school. Het album was bijna vol. Ik zou het album heel graag terugvinden. Groetjes, Leontine

***************************************************************************

 32. Oproep van Christine voor haar schoonmoeder Joke (Johanna) van den Corput:

Mijn dementerende schoonmoeder is al jaren op zoek naar haar poëziealbum.
Wat zou het geweldig zijn als iemand het in zijn bezit heeft.
Haar naam is Joke ( Johanna) van den Corput en ze woonde destijds in de Lieboslaan in Breda. Joke was enig meisje in een gezin van 3 kinderen. Haar geboortedatum is: 15 November 1925.  Wie kan mij, en daardoor tevens mijn lieve schoonmoeder gelukkig maken, met het terug bezorgen van haar dierbare album!!! Dank U wel.
Groetjes Christine van den Berghe

****************************************************************************
31.
Oproep van Ina de Leeuw:
Ook ik ben in de jaren 70 mijn poesiealbum tijdens een verhuizing kwijtgeraakt.Vind het tot op de dag van vandaag jammer en zou het graag terugvinden. Dat betekent heel veel voor mij. Mijn roepnaam is ina maar ik heet volkertdina net als mijn oma moeder en tante en allicht nog wat familieleden. Dat is geen veel voorkomende naam hier in het westen en die is zeker gebruikt in het album, verder zat ik op de marnixschool in Haarlem. Het album was volgens mij rood en ik hield en hou nogal van lieflijke plaatjes, het liefst met babytjes erop. Mijn geboortedatum is: 4-11-48. Kom uit Haarlem.
Lieve groetjes Ina de leeuw.

******************************************************************************

30. Oproep van Maria Louisa v. d. Woude:

Hallo Ook ik heb mijn poëziealbum niet weer teruggekregen van degene? die er heel lang geleden een versje in zou schrijven. Wat ik me er nog van kan herinneren; het kaft heeft rode rozen. Mijn meisjesnaam is Maria Louisa van der Woude, geboren 4 april 1953, ik woonde toen in Zuidbroek (Prov.Groningen). De naam van mijn zus is Trijnie. Mijn lagere schooltijd speelde zich af in de jaren 1965 – 1970 op de Jan Ligthartschool. De Juf heette Haarlemmer en de Meesters Vos en Idsingh.
Wie niet waagt…………. Groetjes Maria

******************************************************************************

29. Oproep van Dewi Huiding:

Mijn naam is dewi huiding en ben geboren op 23-01 1986 in Utrecht [maarsenbroek].
Ik ben mijn album kwijt door verhuizing.
Ik was nog heel jong toen ik hem uit het oog verloor maar denk toch wel dat ik hem al ruim 16 jaar kwijt ben. Zolang als ik me kan herinneren is het een klein formaat boekje kleur wit zachte kaft. Ik hoop hiermee voldoende informatie te hebben verteld en hoop dat u iets voor mij kunt betekenen.
Liefs Dewi Huiding

****************************************************************************

28. Oproep van Anita Veenstra:

In 1987 ben ik mijn poëziealbum kwijtgeraakt, nadat ik het aan een klasgenoot heb meegegeven om er een versje in te laten schrijven. Het gaat om een lichtblauwe album, op de voorkant staat een knuffelbeer in een plastic mapje geschoven.
O.a. staan er versjes in van mijn kleuterjuffen:juf Wiersema en juf Oomkes uit Loppersum. Het album heeft een zeer emotionele waarde en ik hoop dat u mij kunt helpen met het terug vinden hiervan. Groeten van Anita Veenstra

***************************************************************************
27.
Oproep van Bep Vink:

Ik heb mijn album in ong.1947-1948 aan de zusjes v.d.Belt gegeven om er in te schrijven,maar door contactbreuk nooit meer iets van hen gehoord.Zou het verschrikkelijk graag terug vinden. Ik heet Bep vink en woonde in den Bosch.Ik denk dat ik ermee begonnen ben in 1937-38Weet jammer genoeg niet meer hoe hij eruit zag.Vanaf 1940 woonde ik in Amsterdam.

*********************************************************************************
26.
Oproep van Joke Wonnink:

Ik ben al jaren op zoek naar mijn licht bruine poesiealbum.
Het heeft een schuif lus aan de voorkant.Hij is van rond 1966.Ik heb dat album nog van mijn vader gekregen. Het is mijn zeer dierbaar. Ik heb het met verhuizen verloren. In 1972 ben ik toen verhuist van Doetinchem naar Zutphen. Ik hoop dat door deze oproep mijn album nog weer wordt gevonden. Bij deze bedankt.

*****************************************************************************

25. Oproep van Loes de Ruiter -van Elten:

Ik ben vanaf mijn 11e jaar mijn poëziealbum kwijt geraakt aan een klasgenootje die ging verhuizen naar Wassenaar.
Ik ben nu 57 jaar oud en zou heel graag weer mijn poëziealbum terug willen zien waar vele instaan w.o mijn ouders die niet meer in leven zijn. Het is een album met rode kaft, wat ruwe kant dus niet glad.Geen plaatje voor op. En er is op diverse bladzijden wat gekrast met kleurpotlood. In het poëziealbum boekje word ik nog Loes, of Loesje genoemd. Het is van om en nabij 1959-1960.Ik woonde toen nog in Alkmaar.
Ik zou het weer heel dolgraag in mijn bezit willen krijgen. Wie helpt mij aub?

********************************************************************************

24. Oproep van Katrien(Katrijntje Voogd):

Ik ben mijn poesie album al jaren kwijt het kaft was van geel stro en het album is van katrijntje Voogd geboren te westernieland. Mijn vader heeft er nog ingeschreven.. voor mijn lieve kleine meid. Ik ben geboren 14-02-1945 dus ik denk dat het van omstreeks 1955 is. Ik wacht met spanning af, Groetjes Katrien

*******************************************************************************
23. Oproep van Monique Chabot:

Ik ben geboren in 1946. Toen ik 6 jaar was, dus in 1952 kreeg ik een poesiealbum. Sinds ongeveer 1956/1957 ben ik het kwijt. Ik vind het heel erg dat de mensen die erin schreven zoals mijn vader Wim Chabot en tante To allemaal overleden zijn. Ik leende het uit op de lagere school volgens mij aan Ria van Beinum. Nooit meer iets van gehoord. O, wat zou ik mijn album graag terugvinden. Jammer genoeg weet ik niet precies meer hoe het er van buiten uitzag. Hartelijke groeten, Monique Chabot.

******************************************************************************

22. Oproep van Wies Duurken Hoooyenga:

Ik ben in 1991 mijn poeziealbum met een verhuizing kwijt geraakt, een groen hart, met in het kaft een roos geplakt waar een heerlijk parfum op zat. Zou er heel dankbaar voor zijn als ik het terug vond! Heb het van mijn lievelings tante in 1960 gekregen op mijn verjaardag maar toen woonde ik in Zaandam. Ben het met verhuizen hier in Dokkum kwijtgeraakt!

*****************************************************************************
21. Oproep van Kitty van Vugt:

Ik ben op zoek naar mijn poesiealbum. Mijn geboortejaar is 1953. Het is geel en heeft de vorm van een hart. Ik woonde in de jaren 60 in Morgenstond, Den Haag. Er staan o.a versjes van mijn ouders en zusjes (marion en Ineke) in en van een nicht, zij had een engelse tekst (roses are red, my love, violets are blue, sugar is sweet etc) met eigen gemaakte tekeningen van een roos en suikerklontjes.

******************************************************************************

20. Oproep van Ellie de Wit:

Hallo, ik ben in de jaren 60 mijn poëziealbum kwijtgeraakt, mijn ouders en opa`s en oma`s hebben er nog ingeschreven en ik zou het graag terug willen. Mijn naam is ellie de wit ik zat op de Jozefschool in Boskoop, het album was een blauw hartje van plastic.

**********************************************************************************

19. Oproep van Marie-josee Halman:
Hoi,
Ook ik ben mijn poëzie-album kwijtgeraakt. In mijn herinnering heb ik hem zo’n 30 jaar geleden aan een klasgenoot gegeven en nooit meer teruggekregen. Hij zei natuurlijk dat hij hem wel had teruggegeven… Het is een album met dikke oranje leren kaft met een strak zwart bloemetje erop. Er zat een slotje aan met zo’n riempje. Mijn naam staat voorin en mijn mooiste bladzijde is die van tante zus met paarse hoofdletters en een soort kalligrafeer schrift. Ik zou het fantastisch vinden als je hem terug vindt!

******************************************************************************

18. Oproep van Marij van Driel:

Ook ik ben op zoek naar mijn poesiealbum wat ik jaren geleden ben kwijt geraakt.
Ik heb het als laatste volgens mij uitgeleend aan mijn buurmeisje Annelies in het jaar 1961 ???? maar ben er niet zeker van. Het was lichtgrijs met afbeeldingen erop.
Ik ben geboren in 1955.  Groetjes Marij van Driel uit Tilburg.

******************************************************************************

17. Oproep van Marijke Veldmeijer:

Ooit had ik twee poesiealbums: een met beige kaft en een rode in hartvorm. Ik ben in 1949 geboren, dus ik schat dat de eerste versjes ongeveer van 1956 zullen zijn. Ik zou ze heel graag weer terug willen hebben.
Met vriendelijke groet, Marijke Veldmeijer
******************************************************************************

16. Oproep van Jolanda Wijnja:

Dag, Ik ben begin jaren 90 mijn poëziealbum kwijtgeraakt, ik woonde toen in Exmorra. Mijn album was wit met een afbeelding van een kat of een meisje en een kat. Ik zou mijn album graag weer terugvinden. Jolanda Wijnja
********************************************************************************

15. Oproep van Peter Nanninga:

Hallo allemaal! Via deze weg wil ik graag een poging wagen om mijn poëziealbum terug te vinden. Ik ben hem kwijtgeraakt rond 1980 – 1982, nadat ik hem niet heb teruggekregen. In die periode woonde ik in Bedum en zat op de Togtemaarschool. Ik weet niet meer aan wie ik hem heb uitgeleend helaas…
Als het goed is, staat mijn naam (Renso Pieter Nanninga) (Peter) in het album. Hoe het album er exact uitziet, durf ik niet meer te zeggen. Volgens mij was hij blauw met een bloemetje of een beertje erop.
Als iemand mijn album in zijn of haar bezit heeft, neem dan alstublieft contact met mij op. Voor mij is het album van grote emotionele waarde! Groet, Peter Nanninga

******************************************************************************
14. Oproep van Tonny voor haar vriendin Anja Uithol:

Hallo, Ik zoek het poëziealbum van mijn school vriendin, Anja Uithol.
Ze is dat rond 1963 kwijtgeraakt op school.
Ze zou graag het versje van haar vader willen lezen, ze heeft haar vader op jonge leeftijd verloren. Vriendelijke groet Tonny

*******************************************************************************

13. Oproep van Gettie Pieters:

L.S ..Ik ben jaren geleden mijn poëziealbum kwijt geraakt, mijn moeder ruimde altijd alles op of gaf het weg mijn boeken en ook mijn poëziealbum. Ik mis het nog steeds vooral omdat mijn grootouders er in geschreven hebben en ook mijn ouders.En mijn jeugdvriendin Anita Ros waar ik nog bijna iedere dag telefonisch contact heb.We praten er wel eens over ze heeft die van haar nog wel. Het album was blauw een beetje aan de donkere kant in het midden was als ik het me goed herinner een wybert figuur met daarin bloemen. Het blauw was glanzend het leek op marmer. Mijn naam was toen Gettie Bus geboren 03-05-1937 ik woonde destijds in Baarn. Ik stel het erg op prijs dat u de moeite wil nemen mijn album te vinden. Alvast heel hartelijk dank voor u hulp,
Vriendelijke groet
Getty Pieters

*********************************************************************

12. Oproep van Nellie Altena geb. 24-2-1939:

Hallo, Mijn meisjesnaam is Nellie Altena en ik ben mijn poesiealbum tijdens een verhuizing in december 1969 kwijtgeraakt.Ik ben geboren in 1939,dus de versjes die er in staan zijn geschreven eind jaren 40,begin jaren 50.Ik woonde toen in Wijk nu is dat Wijk en Aalburg.Wat ik me nog herinner is dat de kaft aan de buitenkant van papier was.(gebroken wit,licht beige) Mijn vader heeft er volgens mij in geschreven:”Ik lag in mijn tuintje en sliep”. Er heeft ook een tante Stien in geschreven,waar een regel in voorkwam met:vers van Ruth Een oud plaatje van papier en zijde? van de moeder van Kunie.Ook de naam onder een versje zou Betsie kunnen zijn.Ik zou het geweldig vinden als het terug gevonden werd.Met.vr.gr. Nel
********************************************************************

11. Oproep van Jolanda Moorlag:

Hoi
Op de lagere school ben ik mijn poezie album kwijtgeraakt. Ik heb hem toen meegegeven aan een schooljuffrouw die ging verhuizen naar den Bosch. Het poezie album was lichtblauw. Mijn grootouders hebben daar nog ingeschreven. Als iemand het heeft ik zou het graag terug willen hebben. groetjes jolanda moorlag

****************************************************************************
10. Oproep van Hanny Kamperman:

Hallo,Voor ca. 7 jaar geleden ben ik mijn poezie album kwijtgeraakt en dat vind ik toch wel jammer. Het is een rood boekje met poezie gedichten. Vroeger noemde men mij als hansje molenaar. Misschien heb ik nog een kans het weer terug te krijgen.hartelijke groeten,hanny kamperman
*******************************************************************************


9. Oproep van Carla Kremer-Veldhuis:

Hallo, ik ben mijn poesie album kwijt. Ik weet niet meer hoe het er uitziet, maar het moet van in de jaren 50 zijn want ik ben in 1949 geboren. Er staan namen in van mijn tante dien en oom henk steenhagen en meneer van der zee, die tekende altijd een hertje bij het versje. Voorin moet staan carla veldhuis,of klaaske-johanna veldhuis. geb.25-2-1949
frits ten brinkstraat 1 in almelo. Ik hoop dat iemand het heeft of dat u het me terug kunt bezorgen bijna allemaal die er in geschreven hebben zijn al overleden.
Met vriendelijke groet, carla kremer-veldhuis
***************************************************************************

8. Oproep van Eelkje Waarsing voor haar oma Eelkje de Boer:

Voor mijn oma ben ik op zoek naar haar poeziealbums.
Al hele lange tijd is ze deze kwijt en dit vind ze erg jammer.
Nu ze langzamerhand wat vergeetachtig wordt is ze veel met vroeger bezig,
zo ook met haar poeziealbums. Ze vraagt zich steeds af waar ze zijn.
Als iemand iets weet hoor is het graag,
ook al is het maar een hele kleine aanwijzing.
Het gaat om 1 (of misschien 2) poeziealbums van Eelkje de Boer (de Boer is haar meisjesnaam)
Geboortedatum 17-04-1926
Waarschijnlijk zijn deze ergens eind jaren 60 of in de jaren 70 verloren bij een verhuizing in Dokkumer Nieuwe Zijlen of Engwierum.  Nogmaals,  voor mijn oma is het erg belangrijk.  Ik hoor graag van u als u informatie heeft.Groeten Eelkje Waarsing
***********************************************************************

7.Oproep van Petra Stam:

Via de site jeugdsentimenten.net kwam ik terecht op jouw site. Graag zou ik een oproepje willen plaatsen voor de vermissing van mijn poëzie album. Nu ik ouder wordt en wat dierbaren heb verloren, mis ik mijn poëzie album des te meer.
Mijn album had een stoffen kaft, welke oranje was. Op de voorkant stond een beestje met een geel harig hoofd en wiebeloogjes. In de kaft had een meisje, aan wie ik het album ooit eens had uitgeleend, mijn naam met stift geschreven.
Het laatste wat ik mij kan herinneren is dat ik het album heb uitgeleend aan een meisje dat tijdelijk bij mij in de vijfde klas zat (dat is rond 1983). Het meisje hoorde bij een familie met die met de kermis rondtrok. Haar ouders hadden een snoepkraam. Ze stonden in oktober op de kermis in Assendelft. Ik weet nog dat ik tijdens de kermis vroeg aan haar ouders of ze er al ingeschreven had. Niet zeker weet ik of zij dat uiteindelijk niet wilde en dat ze mij het album terug hebben gegeven of dat zij het nog hebben. Het album ligt niet meer bij mijn moeder in huis (mijn ouders zijn nooit verhuisd….)
Mijn naam is Petra Stam, geboren 27 maart 1972, geboren en wonende te Assendelft.
Mijn moeder, vader, opa, oma staan erin, maar ook mijn zus Sonja, een vriendin Nancy, etc.  Ik hoop dat je mijn oproepje wilt plaatsen en dat ik hem, net zoals het succesverhaal op je site, via jouw site terugvind. Alvast bedankt voor de te nemen moeite, Petra Stam.
************************************************

6. Oproep Van Ali Wolters:

Ik zoek mijn poesie album, het is een groen hart. 1957. Ik zat op de willem de klerk school.
Namen juf eshuis en juf dijkstra hennie gerda greetje cobie joke enz. schreven erin.
Ik ben het in 1967 kwijtgeraakt zou het graag terug willen. Alie wolters
*************************************************************************

5.
Oproep van Rika koekoek:

Hallo,Onverwachts kwam ik op je site en daardoor ook op mijn vraag. Ik ben geboren in 1946 en had als kind (lagere schooltijd) een poezie album. Ik meende mij vaag te herinneren dat het een vrij eenvoudig kartonnen boekje was.Mijn moeder ruimde alles (achteraf bezien) veel te snel op, zo ook mijn album. Misschien is het ooit weg gegooid maar stil heb ik nog de hoop dat het ooit boven water komt.Het album begon dacht ik met het bekende liedje over de plaats en waar ik ter wereld kwam. In het boekje hebben mijn ouders, broers en zussen geschreven en ongetwijfeld ook vriendinnen en onderwijzers.Mijn naam Rika Koekoek. Ik herinner me nog het liedje van mijn vader, WAAR LIEFDE WOONT, GEBIEDT DE HEER ZIJN ZEGEN enz. Ik denk dat dat het eerste versje is en volgens mij daarna mijn moeder met het vers: GA NIET ALLEEN DOOR’ LEVEN. Ik ben benieuwd of er nog boekjes zijn met de naam Koekoek (mijn zussen hadden ook boekjes die er nu niet meer zijn)Bedankt voor de moeite.
*************************************************************************

4.
Oproep van Valentine Mushu:

Ben op zoek naar poëzie album van me oma. Ze is heel lang op zoek naar haar poëzie album. Haar naam is willy de dood. Geboren 20-12-1924. Adres: kraaipanstraat 35 in amsterdam oost. Haar album is gemêleerd blauw, groen goud kleurig. Leek op blaadjes motief. Haar album is van +/- 1935 – 1938. De album is zoek geraakt rond 1952. Hoop dat iemand me verder kan helpen. Met vriendelijke groet, Valentine
********************************************************************************

3. Oproep van Annemarie Lieskamp :

Ik zag dat je moeite doet voor andermans poezie album. Ik wil daar graag gebruik van maken. Mijn poezi was 20x20cm was met stof bekleed in een schotse ruit waar de hoofdkleur groen met rood was. Hij dateerd van 1967-1968 en heb hem gekregen van de moeder van mijn toenmalige vriendinnetje mevr.Princen. Ik had net 9 mnd in een ziekenhuis gelegen en werd opgenomen in een kinder tehuis in Goirle.Dus veel van die vriendjes en vriendinnetjes hebben er in geschreven. O.a. Theo v/d Broek-Maria Maas-Tinneke Boogers. Ik ben hem door mijn scheiding kwijt geraakt in Nijmegen.Ik hoop dat je iets voor mij kan betekenen.Ik ben heel blij dat je zoiets wil doen voor mensen, vast bedankt en me complimenten.hartelijke groetjes Annemarie Lieskamp te Wijchen

*****************************************************************************

2. Oproep van Odette Goossens:

Hallo, Mijn naam is Odette Goossens ,geboren in 1956, ben mijn album in de periode van de lagere school kwijt geraakt. Ik zat toentertijd op de St Mathiasschool te Oploo, de periode tussen ongeveer tussen 1960 -1970. Ik kan de album nog vrij nauwkeurig beschrijven .Het was een album in de vorm van een zwart-witte poes,
deze droeg een rode strik om haar nek.De kaft was van geplastificeerd materiaal.
Er staan versjes in van zeer dierbare personen ik zou hem ontzettend graag terug willen hebben.  Wie o wie maakt mij blij.
****************************************************************************************

1. Oproep van Yolanda Knoop:

Dit album zoek ik al jaren.Via een medium(helderziende) weet ik dat het nog ergens bij iemand op zolder ligt.
Namen van klasgenootjes:Sylvana van Rigteren, Marleen Hoogkamp, Elise de Vogel, Barbara Baving, Joke v/d Steen,Wilma Soolsma, Anja Bakx(Courtens) Willy Paetzhold, Jolanda Vahlkamp, Brenda Trubedorfer, Belinda??, Anita Harbering,Carla??
Beste klasgenoot, ik heb jou  zo’n 30 jaar geleden ( in ieder geval voor 1974) op de Spaarndammerschool(of nog op de Jacob van Heemskerk) in Amsterdam mijn poëzie album gegeven om er een versje in te zetten. Is het echt zo moeilijk om er eentje uit te kiezen?Of kan je het juiste plaatje niet vinden om er bij te plakken??
Weet je wat??? Laat het versje en de plaatjes maar en geef het album alsjeblieft terug.
Zodat ik nu, na ruim 35 jaar, de versjes en wensjes van mijn, ondertussen overleden, dierbaren terug kan lezen. Ik weet zeker dat het nog bij je op zolder ligt, ergens achteraf in een vergeten doos met boeken. Zou je even willen kijken of mijn rode album met een roosje er op geborduurd er tussen zit???
De rug van het album zal nu ondertussen wel een beetje bruinig zijn……
Alvast bedankt, Yolanda Knoop of Jolanda Knoop(want ik vond die Y zo lastig)

*********************************************************************************

 

 

 

 

 

 

1881

***************************************************************************

24 mei 2017

Hallo.
Ik ben in het bezit gekomen van een poëzie van Tineke Wagenaar uit Badhoevedorp,ze is geboren op 03-04-1942.
De gedichten in de poëzie zijn uit 1953 .
Ben dus op zoek naar deze vrouw of evt familie …zus (Coby) deze heeft in Delft er in geschreven .
Mocht zich iemand melden dan stuur ze maar mijn mailadres.
Groetjes Evelien. eefjacobs78@gmail.com

******************************************************************************


27 januari 2014

Laura Swaak‎ aan Basisschool de Sleutel Gouda.

Tijdens het opruimen heb ik een poeziealbum gevonden. Er staan versjes in uit 1976/1977, het album is van Brenda Eland destijds 7 jaar. Er staan een aantal versjes in geschreven van oud docenten van de sleutel Gouda. Als iemand weet hoe ik haar kan vinden graag een berichtje. slabbertje@gmail.com Groetjes Laura.

*****************************************************************************

Alweer heel wat jaren geleden vond Manon Lijbaart een poëzie-album tijdens de verhuizing en opruiming van een woning tegenover haar huis in Hilversum. Het blijkt blijkt eigendom te zijn geweest van ene Ina Brouwer. De versjes in het album zijn geschreven in de periode 1932-1934. Deze Ina Brouwer woonde toen aan de Bakkerstraat op huisnummer 11a. Manon wil het album heel graag terugbezorgen. Bij de familie van Ina Brouwer. Want de kans dat de schrijfster nog in leven is, is natuurlijk niet zo heel groot. Ze zou nu ver in de negentig moeten zijn.  De oproep is natuurlijk: wie weet wie deze Ina Brouwer is/was, wie is familie van haar, of wie heeft haar wellicht gekend? Ben je heel zeker van je zaak, stuur dan even een mailtje naar facebookoudarnhem@gmail.com. Dan breng ik je in contact met Manon Lijbaart.

************************************************************************************

Nostalgie plaatjes

 

9 reacties op Anna`s Poesie-asiel

 1. Hallo Anja,

  Wat een emotioneel verhaal!!!! Waw ik ben er stil van….
  Het lijkt me verschrikkelijk om zo terug te denken aan je album, en de gedachtes die erbij komen…
  Achteraf had je je halve album beter voor jezelf kunnen houden, maarja achteraf!!!!!……
  Gelukkig kun je je verdriet een beetje kwijt in andere albums, het is fijn dat je nu albums aan het verzamelen bent.
  En als ik in zo`n album lees ben ik eventjes helemaal in een andere wereld, ik hoop dat dat ook voor jouw geldt.

  Heel erg bedankt voor je lange gevoelige herinnering, maar zeker dat je dit wilt delen met anderen…misschien ben jij
  juist nu een troost voor anderen??
  groetjes en geniet van je verzameling, Anna

 2. Hallo Anna
  Mijn poesie album had n rode plastic omslag de omslag was zacht je kon ‘m iets induwen .
  Mijn album is helemaal stuk.
  Daarna is ze kwijtgeraakt.Vermoedelijk weggegooid.
  Jammer, ik kreeg dit album toen ik zes jaar werd van mijn grootouders.
  Maar van alle versjes is het eerste versje mijn levensmotto geworden en gebleven.
  Geschreven door mijn grootouders inmiddels achtenvijftig jaar geleden.

  Al is het ook donker en stil
  Steeds ziet men een lichtpunt
  Als men maar wil

  Dit versje gaat nog verder maar voor mij is dit versje voldoende

  Groeten Hermien .

  • Hallo Hermien,

   Bedankt voor je toch verdrietig berichtje!
   Wat erg jammer voor je, maar wat leuk dat je er toch een goede herinnering aan over gehouden hebt.
   En het versje zegt inderdaad genoeg, en echt een heel belangrijk onderdeel in elk menselijk leven.
   Weet je zeker dat je album is weggegooid, of zijn het vermoedens? Graag zou ik je oproepje plaatsen op het poesieasiel…
   maar weet niet hoe jij daarover denkt…..laat het me anders even weten.

   Groetjes en bedankt, Anna.

 3. marianne zegt:

  Anna,ik heb ontzettent genoten,wat mooi en nostalgies allemaal.
  herkende ook veel dingen,ben van 1955,dus…………ja herkenbaar.
  ga zo door,wordt er vrolijk van,en krijg toch ook een beetje heimwee.
  bedankt,lieve groetjes,
  marianne.

  • Hallo Marianne,

   Wat een geweldig berichtje!! Als ik je berichtje lees, denk ik….ja daar doe ik het voor…om mensen
   blij te maken, en terug te denken aan die mooie tijd, en ook ik word hier ook weer blij van!!!

   Gezellig dat je er was, groetjes Anna

 4. Karin zegt:

  Nou dit is ook toevallig! Afgelopen weekend heb ik het poesie album van mijn moeder gekregen. Ze kon het al die tijd niet vinden, maar nu staat het dan bij mij in de vitrinekast bij mijn poppen.
  Ze kreeg het album op 25 mei 1944, tijdens de oorlog. Mijn opa en oma(haar ouders) hebben erin geschreven, maar ook mijn overgrootouders, die ik overigens ook gekend heb. Maar ook haar joodse vriendinnetje heeft erin geschreven. Dit meisje heeft de oorlog gelukkig overleeft.
  Het mooiste plaatje is een bloemenschaal geborduurd met zijde.
  Zelf heb ik gelukkig mijn eigen poesie album nog. Een knalrode van plastik met een plastik eendje erop met rol oogjes. Hij is helemaal volgeschreven. Er zitten zelfs losse blaadjes in van degene die zo graag in mijn poesie album wilden schrijven, terwijl er geen stukje papier meer over is.
  Ik kreeg mijn album in 1970(ben van 1964). In dat album zijn versjes geschreven door vriendinnen die nu al niet meer leven…Soms lijkt het leven te vlug te gaan en door “oude”herinneringen in je leven terug te brengen, lijkt het net of de tijd weer even stil staat en besef je dat je van elke minuut moet genieten en dan is spelen met poppen een fijne bezigheid, nu twee van de drie kinderen het huis uit zijn!En de kamer die over is met plezier om te toveren tot een nostalgische speelkamer…

  • anna zegt:

   Hallo Karin,

   Wat een mooie reactie!!!
   Zo zie je maar wat een poesie album allemaal mee kan maken, en zelfs de oorlog kan doorstaan…
   Ikzelf ben ook van 1964 en heb gelukkig nog allebei mijn albums, toen de ene vol was, heb ik een nieuwe gekregen toen ik de griep
   had. Vaak kreeg je bij ons thuis een leuk cadootje als je ziek was….die mooie herinneringen blijven.
   Wat mooi dat je in het bezit bent van je moeders album, geniet ervan en bewaar ze in ere, en geniet van de herinneringen.
   Erg bedankt voor je erg leuke reactie.

   Groetjes Anna.

 5. Ina de Leeuw zegt:

  Hallo Anna wat heb ik genoten van alles wat op je site staat.Ben een weekje op vakantie en het is vandaag regenachtig dus ik ben aan het neuzen in je spulletjes.Dus genieten .Ook ik ben in de jaren 70 mijn poesiealbum tijdens een verhuizing kwijtgeraakt.Vind het tot op de dag van vandaag jammer en zou het graag terugvinden .Dat betekent heel veel voor mij.Mijn naam is Ina de leeuw en de geboortedatum is;4-11-48.Kom uit Haarlem .Nogmaals mijn complimenten voor al je leuke spullen .Lieve groetjes Ina de leeuw.

  • anna zegt:

   Hallo Ina,

   Wat erg leuk dat je even kwam snuffelen met dit regenweer…anders had ik niet zo`n mooie complimenten gehad.
   Ik zal je oproepje plaatsen. Maar even een vraagje over je album..kun je je album beschrijven? Wat was de kleur, was er veel in geschreven, en zaten er veel plaatjes in, al met al wat kenmerkend voor jouw album??
   Ik wens je nog een heel fijne vakantie toe, met toch mooi weer.
   En erg bedankt!

   Groetjes Anna

U mag hier een berichtje achterlaten! Het emailadres word niet getoond! Bedankt namens Binnekieke!!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s