Buutekieke bij Anna

buiten

Onze transportfiets uit 1944, moet ook nog een opknap beurtje krijgen…..^^

“Onze poepdoos” is nagebouwd, dus niet in “gebruik”!
 
Onze poepdoos is gemaakt van vurenhout en afvalplanken.

In het midden van de doos zit een uitgezaagd gat, dat je na “het gebruik” met een houten deksel met handvat kunt afsluiten. Ook hangen er de afgescheurde krantenknipsels aan een verroeste spijker, om je billen mee af te vegen!!!

Onze poepdoos ligt bezijden ons huis.

Vroeger:
Stroom was er niet, dus met een kaars ging je op pad. Vlug, vlug terug…want de stank op de poepdoos was niet te harden!! Keek je in het gat, dan zag je een donkerbruine massa, krantensnippers en maden.

Als je op de “doos” zit kijken de vaste bewoners je vreemd aan:
oorwormen, pissebedden, spinnen, en muizen.
Eens in de zes weken ging vader tonnen“. De planken werden er dan afgehaald en met een zinken emmer aan een lange steel schepte hij de poep eruit. Dan liep hij naar de tuin om de inhoud onder de rabarber of in de vers omgespitte voren te gooien. Die dag was het slecht vertoeven in de tuin. Maar uiteindelijk kwam alles goed terecht en aten wij op zondag heerlijke rabarbervlaai, gebakken door ons “Moet”.

*********************************************************************************

Ik zal eerst onze honden voorstellen!
Dit zijn onze honden: Neel en Puck.

Neeltje ( r.o. foto) is een kruising van een Maltezer en een Shih tzu. Een boomertje zoals beter bekend. Ze is erg lief maar je kunt merken dat ze ouder word….ze is nu 11 jaar oud.

Na lang nagedacht te hebben, hebben we toch een tweede hond aangeschaft!!! Ook leuk voor onze Neel. Het is weer erg leuk om er een puppie bij te hebben. Het is een labradoodle en hij heet Puck. (foto links boven.) Hier is hij 3 maandjes oud. Een labradoodle is een kruising tussen een koningspoedel en een labrador, deze honden worden speciaal gefokt voor mensen die allergisch reageren op een hond. Puck word zo`n 60 à 65 cm.

Hier is Puck 5 maanden^^ en weegt al 19 kilo. Hij kijkt ooit zo zielig, maar….kan ook een smiecht zijn! Het is een echte clown.

Dit is Puck nu, hij weegt nu 25 kilo en is 10 maanden, maar is nog steeds een puppie!!!!!!

Dit is Puck (inmiddels 2 jaar) en Neel 12 jaar, een mooi, komisch stelletje!!!!^^

buutekieke
Tot ons grote verdriet is Neeltje op 13 jarige leeftijd ( 7-7-2013) overleden aan versleten longetjes. Ze had het zo benauwd dat we haar moesten laten inslapen. Ook Puck is erg verdrietig en mist Neeltje, z`n vriendinnetje ontzettend.

Lieve Neeltje,
Jou missen doe ik nog elke dag
Soms met een traan
Soms met een glimlach…..

Nu een aantal weekjes verder hebben we er toch weer een hondje bij, mede ook dat Puck weinig at en treurde. Onze nieuwe aanwinst is een Tibetaanse terriër en heet Janse. En Puck is helemaal blij!! Hier is Janse 10 weken.
puck en janse

Hoe zielig….maar ondertussen…
janse

Janse is hier alweer 4 maanden.
janseJanse 6 maanden
janse

***************************************************************************
***************************************************************************


S`Maandags word er heel wat gewassen, geschrobt en gewrongen!!!!
Het auwe ondergoed hangt te druuge, op het auwe wasrek…….veur op de stoep.

 
Het achterhuis.^^

 Experiment: seringen op stam. Ze staan erg mooi opzij ons achterhuis. Eens per jaar bloeien ze erg mooi! Als ze weer in bloei staan zorg ik voor een nieuwe foto.
buute

buuteHier staan de boompjes in bloei.

 

Mijn zelf gestekte buxus, doet er al een jaar of 15 over om een pauw te worden…. maar het komt goed!! 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

******************************************************

Nu in 2014
buute

De emmer staat al klaar om de ramen te wassen, dit m.b.v. een soeplepel…, ook moet de melkboer nog melk en pap komen bezorgen, voor het weekeinde!!
De oude melk/pap/slagroom flessen heb ik uit een “museumpje” van een melkfabriek.

                                       Via het achterhuis gaan we door naar de tuin.

Hier is de veranda die we aan ons achterhuis hebben gebouwd, hier kan je heerlijk rustig buutegenieten van de nostalgische spullen!! Heerlijk kun je hier zitten, en genieten van de oude gereedschappen aan de muur!!

 buute


Foto vanuit de veranda gezien, je kijkt op het weidje met de kippen, en de peking eenden.Het antieke bistrosetje, wat ik kreeg voor moederdag, komt erg mooi uit tussen de fruitbomen, en heerlijk kan je daar weg dromen!!

 <<Dit moet een koffie en theepot worden!!! maarrr… er word aan gewerkt hoor!!!

 en… 5 jaren later……..ja…het begint er op te lijken!!!^^

 

buute
Nu in 2014^^

Dit duivenprieeltje hebben we opgeknapt en er wonen nu 2 koppeltjes in. Het zijn tuimelaars.

buute

Achterin de tuin wonen onze kippen, en pekingeenden. Wij hebben dit hok tweedehands gekocht en werd toen gebruikt als garage. Mijn man heeft dit hok daar afgebroken en in onze tuin herbouwd als kippenhok.

Dit zijn onze kippen, het zijn Brahma`s, die er bekend om staan dat je ze heel tam kunt maken. Je kunt er zelfs mee knuffelen, en de honden lopen gewoon tussen ze in. Aangezien onze kippen (Brahma`s) steeds ouder worden, en er verschillende al van ouderdom zijn gestorven…. heeft mijn man een broedmachine gemaakt. Deze hebben we in huis gezet met een aantal eitjes erin. Een paar keer per dag draaiden we de eitjes, en zorgden dat de luchtvochtigheid goed klopte.


Ook Neel vind het erg spannend, en kijkt regelmatig………

Pfffffffffffffffftttttttttttttt……….Wat duurt het toch lang!!!

                             TOTDAT………ER IETS GEBEURDE !!!!!<<Een beetje onduidelijk maar hier is hij/zij een week oud.


Totaal zijn er 8 eitjes uitgekomen. Dit is het abrikoos kleurig kippetje wat als eerste uit het eitje kwam, (zie foto rechts hierboven), nu lopen ze al los in de wei, en nu maar afwachten hoeveel haantjes er tussen zitten, want meerdere haantjes…die gaan vechten!!


** Tot onze schrik en groot verdriet zijn alle kuikens uitgemoort door waarschijnlijk een vos!!!! Alleen het eerste abrikozen kleur kuikentje, en de 2 pekingeenden hebben het overleeft.

Onze pekingeenden Jip en Janneke, het zijn grappige beesten, vooral als je ziet lopen, ze waggelen net als pinquins!!

Het is zo jammer dat mensen de pekingeend alleen kennen van de chinese menukaart. Ze zijn vertederend, onderzoekend en vriendelijk. Ze zijn mooi en hartveroverend met hun dikke kont en volle wangen. Er zijn twee rassen, de duitse en de Amerikaanse. In de verenigde staten worden de pekingeenden “Donalds” genoemd. Deze eend was namelijk de inspiratie voor Walt Disney. Net als mijn eenden loopt Donald Duck rechtop en heeft een brede, gele snavel en een mooi vol achterwerk.

 

 

 

 

23 reacties op Buutekieke bij Anna

 1. gerrie zegt:

  HeelLeuk! Geweldig al die oude bekende dingen.En wat een mooie geknipte buxus.En eenden vind ik ook zo leuk .Heb zelf dit jaar een paar fleseenden aan geschaft.En ik ben ook stapel op poppen.geweldig om op je site te kijken .Bedankt Gerrie.

  • Hallo Gerrie,

   Bedankt voor je berichtje! Altijd leuk!!
   De buxus is inderdaad mooi geworden, maar heeft ook veel geduld gekost…..maar dan heb je ook wat toch?
   Ook ik ben gek op eenden en kippen, ze zijn zo lekker eigenwijs.

   Top dat je er was, groetjes Anna, en ook bedankt!

 2. miran zegt:

  Heey achterr buuf,kei moie site,ik heb genoten.
  groetjes Miran

 3. anoniem zegt:

  Wij hadden de plee tot en met 1972, want de huurbaas wilde geen geld meer in het boerderijtje steken en mijn vader ook niet, want de pacht was per 1074 opgezegd. Toen kwam er een storm en bood de gemeente eindelijk een bejaardenwoningaan, vanwege een boom op het dak, veel lekkerij, geen gewonden. Maar wij woonden binnen fietsafstand van groningen, een studentenstad en als die ontgroend moeten worden bedenken de oudere studenten de gekste dingen. De feuten (1e jaars) kregen de opdracht pleedeksels te verzamelen, gelukkig was mijn moeder te wantrouwend, want de deksels werden zoals beloofd wel terugbezorgd, maar slechts eentje per toeval op het goede adres. Tot ver na nieuwjaar ging de ‘dekseldans” door, onnodig te zeggen dat feuten in het vervolg overal bot vingen. Wij hadden nooit maden, pap leegde de ton (een oude roestig geworden weckketel twee keer per week.

 4. yolande zegt:

  yolande zegt: Wat een enige site, heel herkenbaar alles van vruger, kom zelf uit oost brabant.
  Ga zo door, wat een skon huis hedde gij zeg. groetjes , Yolande

 5. Nienke. zegt:

  Hoi Anna. Ik heb weer bij je gegluurd en ben zo vrij geweest om een paar foto’s te bewaren, omdat ik sommige dingen graag in mijn 1:12 Zaanse poppenhuis wil gaan gebruiken. Ik wil nl. ook een soort museum huis maken, waar mensen gewoon in wonen. Ik heb al aardig wat, maar je hebt ook dingen staan waarbij je zegt; o ja, dat is ook leuk om te maken. Ik heb bv pompaanrecht, die ik wil moderniseren door een kraan er aan te maken. Een antiek bed en waskast zijn er ook al. Alleen in mijn huis moet van binnen de muren er nog in. Als je het leuk vind kan ik wel een paar foto’s sturen van de maaksels.

  • Hallo Nienke,
   Bedankt voor je leuke berichtje!
   Wat een goed idee om een museumhuis te maken! Ik heb op je site gekeken, en oef wat een friemelwerk.
   Maarrrr…. dat komt zeker goed want wat jij kunt maken zijn net wondertjes.
   Knap werk, en veel plezier.
   groetjes Anna.

 6. Nicolien zegt:

  Ik kom voor het eerst hier op je site en ik vind het enig. Ik hou ook van al die oude spulletjes, heb ook een klein beetje. Leuk om alles te lezen. En wat een mooie tuin!
  groetjes Nicolien

 7. Willie Verbeek zegt:

  Hallo Anna wat leuk die verhalen over de poepdoos.Wij hadden deze vroeger ook. In de winter was dat nooit leuk om in t pik donker naar de doos te gaanmaar kan me nog wel herinneren dat ik in de winter alles bij elkaar heb gegilt omdat ik ogen in t donker zag.Bleek achteraf dat op thouten trapje een kat had gezeten. Dit verhaal heb in de familie nog heel vaak moeten horen Hartelijke groeten van Willie

  • Hallo Willie,

   Wat een leuk verhaal!!! Ik moet er eerlijk gezegt ook om lachen, je familie kan je daar nog lang aan herinneren denk ik…..maar het is ook wel weer een leuke herinnering toch??
   Bedankt voor je leuke herinnering.

   Groetjes Anna.

 8. tiny zegt:

  Hoi Anna,

  Rijkdom in geld is altijd uit te drukken. Zwaaien met flappen is niet zo moeilijk toch? Maar rijkdom van je huis en je tuin, je beesten etc niet. Deze rijkdom zit van binnen. Dat is iets waar je veel voor hebt moeten laten. Het kostte je misschien alles… Als ik las hoe je sliep in het begin in je keukentje op de grond, dan neem ik daar mijn petje voor af. Je hemeltje op aarde bouwen is niet altijd makkelijk. Het heeft wijsheid nodig, inzicht en creativiteit. Deze eigenschappen bezitten jullie.

  Veel geluk met al het moois. Jaloers? Nee !! Ik gun het mensen die het verdienen.

  Liefs, Tiny

  • anna zegt:

   Hoi Tiny,

   Wat ben ik blij om weer wat van je te horen!
   En wat een mooie woorden….ik word hier echt stil van……………

   Liefs Anna.

 9. lida de graaf zegt:

  met lida ik heb bij mij thuis ook op een poepdoos gezeten .maar alleen in de zomer was het vervelend door vliegen .verder werd het optijd leeggezogen..grt

  • anna zegt:

   Wat zal dat vroeger gestonken hebben…..brrr.
   Maar die tijd heb ik jammer genoeg niet even mogen meemaken.
   Lid, bedankt voor je berichtje.
   Groetjes Anna.

 10. tiny zegt:

  Hé die Anna,

  Weet je dat ik ook nog op een poepdoos heb gepoept? Hi hi….Zó oud ben ik al ! Vond het super; maar niet als ie niet op tijd werd geleegd. Dan krioelden de maden je bilspleet in. Jakkie jakkie.

  Maar wat natuurgetrouw nagemaakt zeg. Complimenten aan je mannetje hoor…

  Liefs, Tiny

  • anna zegt:

   Hoi Tiny,

   Bedankt voor je berichtje…bij het idee van die maden dat ze krioelden….
   brrrrrrr je omschrijft het weer lekker! Ha,ha.
   Ik zal de complimenten overbrengen aan mijn man, daar zal hij blij mee zijn!

   Liefs Anna

 11. tiny zegt:

  Hé Anna,

  Nog een keertje een reactie van mij. Bijna iedere dag kijk ik naar je site, je spulletjes, je huisje, tuintje en beesten etc. Ik kan er niet genoeg van krijgen. Adembenemend. Misschien denk je: doe normaal mens. Ha haaaaaa…doe ik ook, maar mag ik?

  En dan Neel de hond die zit te wachten tot er iets gebeurd. Dit zijn kleine wondertjes die je zomaar mag vastleggen op foto. Dit zijn kleine, nee……..GROTE zonnestralen waar een mens intens warm van wordt.

  Lieve groetjes, Tiny

  ( O ja, en voor degene die misschien denken dat ik Anna misschien ken? Nee hoor. Alleen maar via de mail. Maar ik waardeer mensen die zó leven en geen kuddedier zijn )

  • anna zegt:

   Hoi Tiny,

   Waw, Tiny, …hier word ik stil van….en dat gebeurd niet vaak…
   Je bent een schat!
   Liefs Anna.

 12. Tiny zegt:

  Jeetje meid, schitterend. Als ik jouw site bezoek voel ik mij dat kleine meisje wat bij opoe op bezoek is.

  Groetjes, Tiny

  • anna zegt:

   Hoi Tiny,

   Wat een schitterend compliment, dat is nou juist de opzet van mijn site!
   Erg bedankt en leuk dat je er was.
   Groetjes Anna.

U mag hier een berichtje achterlaten! Het emailadres word niet getoond! Bedankt namens Binnekieke!!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s